Alles na de ruwbouw

Er zijn talloze definities van afbouw. Simpel gezegd vindt dit onderdeel van het bouwproces plaats na de ruwbouwfase, in het algemeen als het gebouw wind- en waterdicht is. Op basis van het interieurontwerp worden alle inpandige bouwelementen geplaatst die noodzakelijk zijn om het gebouw zijn functie te geven. Dat betekent in het geval van Maasdam dat mensen er veilig, gezond en efficiënt in moeten kunnen presteren, leren, genieten of genezen – want daar doen we het voor!

Ontzorgen van onze opdrachtgevers

Voordat mensen in een gebouw kunnen functioneren, moet er nog heel wat gebeuren. Het gaat dan niet alleen om het aanbrengen van het interieur, ook de – steeds complexere – installaties dragen bij aan het presteren en welbevinden van de gebruikers. Ons doel is opdrachtgevers ook in de fase na de ruwbouw volledig te ontzorgen, eventueel in samenwerking met specialisten voor bijvoorbeeld luchtbehandeling en IT.

Kwaliteit als onderscheid

We geven een casco gebouw – na nieuwbouw of renovatie – zijn afwerking en daarmee een belangrijk deel van zijn uiterlijk. Mede vanwege dat laatste gaan we met de grootst mogelijke precisie te werk. In toenemende mate is het interieur immers een onderscheidende factor voor hen die erin werken en een uiting van de identiteit van de organisatie!

Alles in handen van één partner voor het interieur

De breedte van het begrip afbouw is in de loop der jaren flink opgerekt. Maasdam heeft die beweging meegemaakt of zelfs mee helpen inzetten. Begonnen we ooit met het leveren van vloerbedekking, nu draaien we onze hand niet om voor totaaloplossingen, inclusief bijvoorbeeld installaties of sanitair. Wat vroeger nog door de bouwaannemer gedaan werd, leggen steeds meer opdrachtgevers tegenwoordig in onze handen. Zij hebben daarmee één bouwpartner die begrip heeft van de complexiteit van de hedendaagse gebouwen en alle risico’s beheerst. Én zij hebben een partner met een sterk gevoel voor kwaliteit en esthetiek, mede dankzij onze collega’s die zich bezighouden met interieurontwerp.

Meer weten over de afbouw van Maasdam?

Ga hier naar de contactpagina!