Akoestische schermen kantoor

Gepraat, gelach, gebliep, gepiep. In een kantoor kan het een kakofonie van geluid zijn waardoor mensen zich slecht kunnen concentreren. Dankzij akoestische schermen en wanden hebben je medewerkers minder last van herrie op de werkvloer.

Grote invloed op mensen

Een slechte akoestiek heeft een grote invloed op mensen. Vooral als zij aan het werk zijn in grote rumoerige ruimtes zoals een kantoortuin. Galmende muren zijn niet bevorderlijk voor de werksfeer, laat staan voor de productiviteit. Wanneer je de akoestiek verbetert, verbeter je de werkomstandigheden voor je medewerkers. En dat betaalt zich uit. Akoestische schermen voor kantoor zijn het ideale hulpmiddel.

Scherm je kantoor af met akoestische wanden

Vloeren, wanden en gordijnen hebben grote invloed op de akoestiek. Het akoestische scherm is als los verplaatsbaar element een welkome aanvulling met veel extra functionaliteiten. Er zijn schermen en wanden in allerlei soorten en maten: los plaatsbaar op het bureau (als scheidingselement voor de collega tegenover je), onder het bureau (als zichtschot) of doorlopend tot op de grond in de vorm van een scheidingswand (bijvoorbeeld tot op 140 m hoogte). Het voordeel van akoestische wanden is dat ze zeer flexibel zijn, zodat zij mee kunnen bewegen met de ‘agile’ organisaties van tegenwoordig.

Akoestische schermen: meer dan alleen geluidsdemping

Akoestische schermen en scheidingswanden worden gemaakt van materialen met een hoog akoestische waarde waardoor ze in drukke ruimten geluidsoverlast verminderen. Daarnaast verhogen ze het gevoel van veiligheid (privacy) en worden ze toegepast om het kantoor vorm te geven. Hun esthetische waarde draagt bij aan het interieur. Materiaalgebruik, omvang, vorm en kleur: de interieurontwerpers van Maasdam kunnen er alle kanten mee op. Goed toegepast maken akoestische schermen je kantoor en andere ruimtes tot aangename stijlvolle verblijfsruimten.