Belcellen

Is je kantoor rumoerig en wil je in alle rust bellen? Een belcel is dé oplossing. Belcellen zijn akoestische cabines waarin je in alle privacy telefoneert zonder je collega’s te storen.

Terugtrekken

De dynamiek in het moderne kantoor is groot. Hierdoor kan er flink wat omgevingsgeluid zijn. Zeker op kantoren met veel flexibele werkplekken en Het Nieuwe Werken is het prettig als je je even in alle rust kunt terugtrekken. Bijvoorbeeld om een belangrijk telefoongesprek te voeren waarbij je niet gestoord wilt worden. Belcellen zijn dan de ideale oplossing: door de akoestische eigenschappen van de belcel hebben zowel de beller als de omgeving geen last van ongewenst geluid.

Meer weten over belcellen?

Benieuwd naar de verschillende soorten belcellen en wat we voor je kunnen betekenen?

Twee soorten belcellen

Er zijn twee verschillende type belcellen: de traditionele telefooncel en de telefoonplek. De traditionele telefooncel wordt meestal tegen de wand geplaatst en is aan één zijde open of helemaal gesloten. De telefoonplek is een completer uitgevoerde belcel, die voorzieningen heeft om intensiever te telefoneren. Zo heeft de telefoonplek bijvoorbeeld een klein werkblad voor je laptop of schrijfblok. Voor beide varianten geldt: ze zijn er om het geluid van buiten buiten te houden en het geluid van binnen binnen te houden. Belcellen zijn er in allerlei uitvoeringen en kunnen indien gewenst helemaal op maat gemaakt worden.

Aan welke voorwaarden moet een belcel voldoen?

De specialisten van Maasdam houden bij het ontwerpen of selecteren van belcellen rekening met drie basisvoorwaarden. De eerste is de akoestische waarde. Hoe hoog is de geluidsabsorptie van wanden, plafond en scherm van de belcel? Daarnaast kijken we naar de mate van ‘veiligheid’. Dat wil zeggen, de mate waarin de gebruiker zich op zijn gemak voelt en de gesprekken kan voeren die hij wil voeren. Tot slot kijken we naar de ergonomie. Zijn alle voorzieningen aanwezig, bijvoorbeeld aansluitingen voor telefoon en laptop? Hoe is de werkhoogte? Is er voldoende licht? Onze experts helpen je graag bij het maken van de juiste belcel.

Geïnspireerd geraakt?

Belcellen hebben een zeer praktische functie. Daarnaast moeten ze passen bij het interieur. Als projectinrichters nemen we bij Maasdam ook dát in onze adviezen mee. Kleur, materiaal en vorm moeten passen bij de uitstraling die jouw organisatie voor ogen heeft. Wil je meer weten over belcellen en wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.