Complexe opdracht voor dé specialist

De complexiteit van afbouwprojecten kan overal in zitten. Een gebouw met een afwijkende architectuur, een zeer korte doorlooptijd, een afwijkend inbouwpakket. Veel van dit soort complicerende factoren komen samen in de projecten die wij ‘groot afbouw’ noemen. Omvangrijke projecten die het uiterste van alle betrokkenen vergen. Maar waar wij ons als Maasdam zeker niet door af laten schrikken.

Alles draait om samenwerking

In de loop der tijd hebben we aan veel grote afbouwprojecten bij mogen dragen. Onze ervaring dat de grootste uitdaging daarbij ligt in de samenwerking. Want zelfs als we volkomen vertrouwen op ons vakmanschap, dan nog hebben we te maken met alle andere betrokken partijen. Samenwerken is dan ook onze belangrijkste focus. Wat ons betreft begint dat al in de voorbereiding. Hoe eerder we met alle betrokkenen om tafel kunnen, hoe beter. In onze projectaanpak sturen we dus altijd aan op een project kick-off, óók als we slechts een beperkt aandeel in de afbouw verzorgen. Deze kick-off is bedoeld voor onderlinge afstemming en het maken van een gezamenlijke (LEAN-)planning. Zeker als de tijd beperkt is, is het zaak dat afspraken glashelder zijn.

Complexiteit bij omvangrijke projecten

  • Brede scope tegenover een korte doorlooptijd
  • Veel betrokken partijen
  • Vertraging door factoren buiten het afbouwproces
  • Beperkte budgetten
  • Voorfinanciering van grote aantallen producten (bijvoorbeeld van kantoormeubilair)
  • Eisen in de zin van hinder door geluid of stof (onder andere in medische ruimten)
  • Voortgang van het primair proces gedurende de afbouw

Single Point of Contact

Steeds meer opdrachtgevers realiseren zich, dat complexiteit beter beheersbaar wordt door te kiezen voor een Single Point of Contact. Die rol past ons als een handschoen. Regelmatig treden we op als coördinerende partij, waarbij we andere opdrachtnemers en leveranciers aansturen. Zo kunnen we garanties geven over het behalen van belangrijke mijlpalen en de opleverdatum, én over de kwaliteit die vooraf in KPI’s vastgelegd is. Dé manier om opdrachtgevers te ontzorgen!

Meer weten over afbouw?

We helpen je graag, ga hier naar onze contactpagina. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen één werkdag terug!