Het proces van totaalinrichting

Ook al is iedere (her)inrichting anders: het proces van totaalinrichting is altijd hetzelfde. Samen doorlopen we een beproefd proces, van inventarisatie tot aan evaluatie.

Ontwerp tot en met realisatie

Maasdam richt ruimtes in van ontwerp tot en met realisatie. Een goed doordachte inrichting heeft effect op haar omgeving: mensen en organisaties komen beter tot hun recht. Een ideale omgeving werkt mee om optimaal te presteren, te genieten, te leren of te genezen. Maar hoe creëer je een ruimte die past bij de verwachtingen en tegelijkertijd functioneel én mooi is? Daar is een goed ontwerp en perfect projectmanagement voor nodig.
Gelukkig deinzen we daar niet voor terug bij Maasdam. Onze projectmanagers maken de meest ingewikkelde planningen simpel en voeren ze volgens afspraak uit. Daar hebben we bij Maasdam ruim 35 jaar ervaring mee.

Wil je de stappen van een (her)inrichting gedetailleerd bekijken?

Download ‘Hoe verloopt een (her)inrichting’.

De fases van het (her)inrichtingsproces

Elk project heeft een duidelijk begin en einde waarbij steeds Maasdam­-collega’s van de afdelingen Ontwerp én Realisatie betrokken zijn. Hoelang iedere afzonderlijke fase duurt, hangt af van de aard van het project. Toch is onze aanpak altijd hetzelfde. Eerst kijken we samen met jou wat je precies nodig hebt. Vervolgens bepalen we gezamenlijk het verloop van het (her)inrichtingsproces. Dit doen we aan de hand van drie vaste fases.

Het proces van totaalinrichting

01

Ontwerp

Duur: circa één – acht weken.
In de ontwerpfase inventariseren we jouw wensen en maken we een concept. Begrijpen we elkaar goed? Dat is belangrijk want het concept is de basis van het ontwerp. Nu maakt de interieurarchitect een voorlopig ontwerp. Na jouw feedback werken we samen toe naar een definitief ontwerp, inclusief begroting.

02

Planning en levertijden

Duur: circa twee – tien weken.
We trekken onze agenda’s en stemmen de planning nauwkeurig af. Wanneer kunnen we bij je terecht voor de realisatie? Alle capaciteit wordt zorgvuldig ingepland. We bestellen de gekozen producten en laten producten op maat fabriceren. Hierna kunnen we met de echte realisatie beginnen.

03

Realisatie

Duur: circa twee – zestien weken.
Volgens de afgesproken planning komen onze vakmensen langs om het ontwerp uit te voeren. Onze projectmanager houdt alles nauwlettend in de gaten en komt regelmatig langs om alles in goede banen te leiden. Je ruimte wordt volledig ingericht. Na afloop evalueren we samen de kantoorinrichting en kijken we of de realisatie helemaal naar wens is. Want daar gaan we voor bij Maasdam.

Samen plannen maken?

We zijn benieuwd naar jouw wensen en dromen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Laat hier je gegevens achter, wij bellen je binnen 1 werkdag terug om een afspraak te maken.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden