Het begin

Aan de basis van de concepten die we voor opdrachtgevers ontwikkelen, staat de interieurarchitect. Hij of zij heeft bij uitstek een creatief vak. Hoewel klanten de interior designers van Maasdam soms kunstenaars noemen, voelen ze zich dat niet.

Want ook al halen zij veel voldoening uit hun werk, hun ontwerpen maken zij niet voor zichzelf. Hun ‘kunstvorm’ staat volledig in het teken van wat de klant nodig heeft. En dat vraagt om heel wat inlevingsvermogen. Centraal staat niet de handtekening van de kunstenaar, maar een perfecte invulling van wat onze klant wenst!

Het verhaal van de opdrachtgever

De interior designers van Maasdam willen het allerhoogste esthetische niveau bereiken. Hun doel is te komen tot stijlvolle concepten waarin mensen zich automatisch op hun gemak voelen, zelfs als de inrichting hen uitdaagt en afwijkt van wat ze gewend zijn. Rust, ruimte en licht zorgen dat mensen zich behaaglijk voelen. Door de eenvoud, helderheid en logica van het ontwerp kunnen zij optimaal functioneren. Bijna vanzelfsprekend gaan de verschillende elementen in een goed ontworpen interieur een verbinding met elkaar aan. Samen vertellen zij een verhaal. Het verhaal van de opdrachtgever.

Een verhaal in drie dimensies tot uitdrukking brengen

Dat verhaal wil André van der Ende graag voor de opdrachtgever optekenen en verbeelden. André is één van de interieurarchitecten van Maasdam. Als senior ontwerper begeleidt hij klanten gedurende het hele ontwerpproces, en zelfs daarna. Het werkelijke ontwerpen is maar een gedeelte van zijn werk. “We moeten vragen, kijken, luisteren. In de huid van de opdrachtgever kruipen. Alleen daardoor kunnen we zijn verhaal in een 3D-interieurontwerp tot uitdrukking brengen.” Samen met de opdrachtgever gaan André en zijn collega’s op zoek naar de antwoorden op cruciale vragen. Welke functies hebben de ruimtes waarvoor Maasdam gevraagd is een concept te ontwikkelen? Een zorg- en onderwijsinstelling of een kantoor vereisen een geheel andere benadering, en ook daarbinnen bestaan verschillen.

We moeten vragen, kijken, luisteren. In de huid van de opdrachtgever kruipen. Alleen daardoor kunnen we zijn verhaal in een 3D-interieurontwerp tot uitdrukking brengen.

André van der Ende - Interieurarchitect

Interieurs die werken voor alle betrokkenen

We helpen de opdrachtgever in zijn keuzes, maar blijven door de ogen van de gebruiker kijken. We weten bijvoorbeeld dat beter functionerende zorgverleners het herstelproces van patiënten versnellen. En dat patiënten inderdaad sneller beter worden als zij in een omgeving verkeren die daarop ingericht is. We hebben ook veel ervaring met het creëren van een slimme balans tussen de dynamiek van het nieuwe werken en het inbrengen van rust voor concentratie in kantoren. Als interieurarchitect bij Maasdam moet je dus creativiteit en analytisch denken combineren. Daar komen concepten en interieurontwerpen uit voort die werken voor de opdrachtgever en alle andere betrokkenen – van medewerker tot klant, gast of patiënt.

Geïnspireerd geraakt? Neem contact op!

Wij komen graag met je in contact.
Bel ons eens om een afspraak te maken, op 0182 517822. Of laat je gegevens achter, dan bellen wij binnen één werkdag terug.