Kantoorindeling

Iedere opdrachtgever begrijpt dat een heldere kantoorindeling noodzakelijk is voor een succesvol project. Functioneel moet immers alles kloppen. Vandaar de aandacht die uitgaat naar inventarisaties en analyses. Maar iedereen kijkt altijd reikhalzend uit naar het moment dat we onze concepten en voorstellen voor het kantoor design presenteren. Op dat moment komen abstracte vlekkenplannen tot leven en wordt een nieuwe toekomstsituatie zichtbaar. Hier gaan we de komende jaren in presteren!

Structuur aanbrengen

Plattegronden en vlekkenplannen die hij eerder gemaakt heeft, gebruikt de interieurarchitect als basis voor zijn kantoor design. In zijn ontwerp plaatst hij wanden en andere elementen die als kaders kunnen dienen. Glazen wanden, als geluid overlast kan geven, maar transparantie en licht wel belangrijk zijn. Halfhoge tussenwanden om functies te clusteren. Elementen die looplijnen bepalen of als oriëntatiepunt dienen. Op die manier ontstaat de structuur waaraan mensen behoefte hebben. Kennis van de omgevingspsychologie helpt het gedrag van de medewerkers te sturen.

Design van kantoorinrichting: allesomvattend

Een goed uitgewerkt design van een kantoorinrichting is allesomvattend, de interieurarchitect kijkt naar het geheel. Hij geeft vorm met licht, lucht en ruimte, houdt rekening met geluid en temperatuur. Hij past kleur toe als sfeerbepaler én om de beoogde prestaties te bevorderen. Hij formuleert een voor de situatie specifieke vormtaal, past ronde of juist strakke vormen toe, al naar gelang functie en gewenste uitstraling. Hij neemt vloeren, wanden, plafond en raambekleding mee, geeft zijn visie over de materialisering. En hij selecteert het meubilair dat het werk faciliteert én de inrichting naar een hoger niveau brengt.

Mensen aanzetten tot hun beste prestaties

Bij dit alles houdt de interieurarchitect precies voor ogen welke aanvullende wensen de opdrachtgever geformuleerd heeft, onder andere over de aansluiting op de organisatie-identiteit. Én hij toetst voortdurend of zijn keuzes wel realistisch en uitvoerbaar zijn. Zo komt hij tot een kantoordesign dat de doelen van de opdrachtgever dient en de mensen die in het kantoor werken aanzet tot hun beste prestaties.

Geïnspireerd geraakt?

Maasdam vindt dat alle mensen en organisaties een ideale omgeving verdienen om te presteren, leren, genieten en genezen. Een kantoorinrichting met een design van Maasdam biedt de werkomgeving waarin mensen excelleren en waardoor organisaties kunnen floreren. Geïnspireerd geraakt? Laat je verder inspireren en neem contact op!

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden