Ontwerpfase

In de ontwerpfase inventariseren we al jouw wensen en maken we een concept. De interieurarchitect van Maasdam maakt een voorlopig ontwerp dat na jouw feedback een definitief interieurontwerp wordt, inclusief begroting.

Jouw wensen staan centraal

Begrijpen we elkaar goed? Daar komen we in de ontwerpfase van een totaalinrichting achter. Eerst luisteren we om je wensen in kaart te brengen. We inventariseren samen met jou de randvoorwaarden. Daar voegen we onze expertise aan toe. Zo maken onze interieurarchitecten een voorlopig ontwerp dat past bij jouw organisatie. Na jouw feedback schaven we het bij. Want mooie dingen maken is leuk, maar we gaan natuurlijk voor het beste en mooiste. Dit resulteert in een definitief ontwerp dat perfect past bij jouw organisatie.
Het is belangrijk om elkaar te begrijpen, óók als het om budget gaat. Daarom maken we aan het begin van een project zo snel mogelijk duidelijk wat de (her)inrichting gaat kosten. In de ontwerpfase krijg je een eerste kostenraming bij het voorlopig ontwerp. Bij het definitieve ontwerp krijg je de definitieve begroting. De duur van de ontwerpfase verschilt per opdrachtgever en hangt af van de aard van het project. De gemiddelde duur van het maken van een ontwerp is één tot acht weken. Hoe de andere stappen in zijn werk gaan, lees je op de pagina het proces van totaalinrichting.

Wij moeten goed vragen, kijken en luisteren. Alleen door in de huid van de opdrachtgever te kruipen, kunnen we zijn verhaal in een 3D-interieurontwerp tot uitdrukking brengen.

André van der Ende - Interieurarchitect

Inventarisatie

Samen zoeken we grondig uit wat je wilt en nodig hebt. Het eindproduct moet écht aansluiten bij jouw doelstellingen en verwachtingen. Daarom is een goed begin het halve werk. Geen zorgen, dat halve werk nemen wij vooral voor onze rekening. Met al onze ervaring zorgen we ervoor dat het jou zo min mogelijk tijd en moeite kost om de benodigde input te leveren. We luisteren en vragen. En als het handig is, maken we gebruik van een van onze unieke keuzetools, zoals een scan of een workshop.
Hierna kunnen we van start met het concept. Het concept bevat de essentie van het interieurontwerp. Met sfeerbeelden, kernbegrippen en een toelichtende tekst zet de interieurarchitect van Maasdam de lijnen uit voor het design van het interieur. Kort, bondig, inspirerend én richtinggevend. Het concept is een weergave van het grote idee, de overkoepelende gedachte die een bepalende rol speelt bij de totstandkoming van het ontwerp. Tijdens het hele project bewaakt het concept de uitgangspunten. Lopen we tijdens de realisatie tegen onverwachte keuzes aan? Het concept geeft antwoord.

Snel naar een concreet concept?

Hoe concreter hoe beter. Vertel onze specialisten jouw ideeën en wensen en laat je helpen door onze unieke keuzetools. Neem contact met ons op!

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden

Voorlopig ontwerp

Onze interieurarchitect begint met tekenen. Ideeën die eerst alleen in jouw hoofd zaten, worden nu zichtbaar in interieurschetsen. De architect denkt intensief met je mee over bijvoorbeeld producten, stalen, kleuren en materialen; creatieve keuzes die van grote invloed zijn wanneer je bijvoorbeeld een branded workspace of een optimale gebruikersbeleving wenst. Ook de afdeling realisatie is tijdens de ontwerpfase al betrokken want onze interieurarchitecten checken regelmatig de haalbaarheid van hun ideeën met deze collega’s. We werken de indeling van het nieuwe interieur uit in 2D en tekenen het hele voorlopig ontwerp in 3D. Dankzij virtual reality kun je zelfs al door je ruimte lopen! Op die manier wordt de ruimtelijke werking in één oogopslag duidelijk. Onze interieurarchitect licht tijdens de presentatie van het voorlopig ontwerp zijn of haar keuzes toe. Wees kritisch: we gaan voor een optimaal resultaat. Met jouw feedback zijn we klaar voor het definitief ontwerp.

Definitief ontwerp

Met de feedback op het voorlopig ontwerp kunnen we weer verder ‘tekenen en rekenen’. Onze architecten schaven het ontwerp bij en passen het aan je wensen aan. Met oog voor detail. Het gaat niet alleen om wát we gaan maken, maar ook hóe. De afdelingen Realisatie en Calculatie schuiven aan om een definitieve begroting te maken.
Bij de presentatie van het definitieve ontwerp zijn jouw vaste aanspreekpunten aanwezig: onze architect en projectadviseur. Zijn we erin geslaagd om alle input treffend te vertalen naar het definitieve interieurontwerp? Dan is het aan jou om groen licht te geven. Op naar de realisatiefase!

Ontwerpfase

01

Investarisatie

Samen inventariseren we je wensen en bepalen we de randvoorwaarden van het ontwerp. Kom je er niet uit? Geen nood! We hebben handige keuzetools om je te helpen. Hierna maakt de architect een concept. Het concept vormt de basis van het design.

02

Voorlopig ontwerp

De interieurarchitect begint met tekenen. Schetsen gaan van 2D-tekeningen naar een 3D-ontwerp. Dankzij virtual reality kan je al rondkijken in je ruimte(s). Nu mag jij feedback geven zodat de architect het perfecte ontwerp kan maken.

03

Definitief ontwerp

De architect verwerkt jouw feedback en maakt een definitief ontwerp. De Maasdam-collega’s van Realisatie en Calculatie zijn hier nauw bij betrokken. Je krijgt meteen een definitieve begroting en als het nodig is presenteren we een business-case.

Vrijblijvend de mogelijkheden verkennen?

Droom je van een nieuw ontwerp? Natuurlijk verkennen we eerst vrijblijvend de mogelijkheden.