Realisatiefase

In de realisatiefase van een totaalinrichtingsproject zorgen de vakmensen van Maasdam voor de realisatie van alle onderdelen van het ontwerp. Onder strakke leiding van onze projectmanager richten we je ruimte volledig in.

De realisatiefase, stap voor stap

Ook al is iedere (her)inrichting anders, de fases zijn steeds hetzelfde. Na de ontwerpfase richten we ons op de planning en levertijden zodat we kunnen afsluiten met een strak gecoördineerde realisatie van het project. Bij iedere stap zijn steeds Maasdammers van zowel de afdeling Ontwerp als Realisatie betrokken. Ook tijdens de ontwerpfase brengen de collega’s van Realisatie hun kennis al in. Ze kijken en denken mee. Is dit ontwerp wel te realiseren? Voldoet het aan de gestelde kwaliteitseisen? Is het financieel behapbaar?
Al onze totaalinrichtingprojecten kennen een duidelijk begin en einde. De duur van elke fase verschilt per opdrachtgever en hangt af van de aard van het project. Hieronder vind je de gemiddelde doorlooptijden voor de realisatiefase. Hoe de andere stappen in zijn werk gaan, lees je op de pagina over het proces van totaalinrichting.

Realisatiefase

01

Planning en levertijden

De vakmensen van Maasdam zorgen voor de planning van alle onderdelen van het ontwerp. We trekken onze agenda’s en stemmen de planning nauwkeurig af. Alle capaciteit wordt zorgvuldig ingepland. We bestellen de gekozen producten en laten producten op maat fabriceren.

02

Realisatie

Showtime! Volgens de afgesproken planning komen onze vakmensen langs om het ontwerp uit te voeren. Onder strakke leiding van onze projectmanager richten we je ruimte(s) volledig in.

03

Evaluatie

Als alles klaar is, evalueren we samen de gerealiseerde inrichting. Hebben we aan je verwachtingen voldaan? Is alles naar wens? Als er toch iets niet helemaal goed gegaan is, lossen we het voor je op. Want bij Maasdam krijg je altijd wat we je hebben beloofd.

Henk Boon

Technisch directeur Henk Boon over het vroegtijdig opstarten van de realisatiefase: “Bij Maasdam kunnen we aan de voorkant meedenken, omdat we tot en met de realisatie alles onder één dak hebben. En dat betaalt zich op allerlei manieren uit. Er wordt vanaf de start meegekeken naar zaken als haalbaarheid, kwaliteit, financiën en techniek. Zo werken we sneller en gerichter, weet je als klant steeds waar je aan toe bent en houden we het project betaalbaar.”

Planning en levertijden

Deze stap neemt gemiddeld zo’n twee tot tien weken in beslag. We trekken onze agenda’s en stemmen de planning nauwkeurig af. Wanneer kunnen we bij je terecht voor de realisatie? Alle capaciteit wordt zorgvuldig ingepland. We vertellen je precies wat we gaan doen en hoe dat in zijn werk gaat. We bestellen de gekozen producten en laten producten op maat fabriceren. Hierna kunnen we met de realisatie op locatie beginnen.

Samenwerking en wederzijds vertrouwen zijn superbelangrijk voor de planning en het eindresultaat. We voelen ons ook altijd voor 200% verantwoordelijk voor het project. We gaan niet om 16:00 uur naar huis als er nog allerlei dingen moeten gebeuren.

Willem Jan Lindhout - Manager Bedrijfsbureau

Realisatie

Tijd voor actie! Deze fase duurt ongeveer twee tot zestien weken, afhankelijk van de grootte van het project, het ontwerp en de planning. Volgens de afgesproken planning komen onze vakmensen langs om het ontwerp uit te voeren. Gelukkig komen we niet allemaal tegelijk en zijn we ons bewust van de overlast die onze werkzaamheden kunnen geven. Daar houden we uiteraard rekening mee. Onze projectmanager houdt alles nauwlettend in de gaten en leidt alles in goede banen.

Een mooi ingerichte ruimte begint met een eerste gesprek. Zullen we kennismaken? Neem contact met ons op.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Evaluatie

Na afloop evalueren we samen de gerealiseerde inrichting. Hebben we aan je verwachtingen voldaan? Is alles naar wens? Is er toch iets niet helemaal goed gegaan, dan lossen we het voor je op. Bij Maasdam krijg je namelijk altijd wat we hebben beloofd.

Zullen we kennismaken?

Een mooi ingerichte ruimte begint met een eerste gesprek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden