Inrichting tandartspraktijk

Bij alle inrichtingsprojecten besteden we veel aandacht aan de inventarisatie van de behoeften en de eisen van onze opdrachtgever. In het geval van de inrichting van een tandartspraktijk luistert dat extra nauw. Daar hebben we te maken met de werkplekeisen van de tandarts en zijn of haar medewerkers, met strenge technische en hygiënevoorschriften, maar zeker ook met de omstandigheden voor de patiënten, die vaak in een stressvolle situatie verkeren. Gelukkig hebben we daar als projectinrichter de nodige ervaring mee.

Inventarisatie: cruciale eerste stap

Vragen die we onder andere stellen:

  • Richt de praktijk zich uitsluitend op patiëntbehandeling of ook op tandtechnische werkzaamheden?
  • Hoeveel medewerkers gaan er tegelijk aan het werk en welke functies hebben zij?
  • Komen er meerdere behandelkamers? En een aparte röntgenkamer?
  • Hoe toegankelijk moeten de verschillende ruimtes zijn?
  • Hoe borgen we de privacy in de behandelkamers?
  • Hoeveel ruimte wordt ingeruimd voor ontvangst van de patiënten? Welke uitstraling moet deze ruimte krijgen?

Een positieve patiëntbeleving

In het algemeen ligt aan de praktijkinrichting van de tandarts een Programma van Eisen ten grondslag. Voor de volledigheid helpen we onze opdrachtgevers echter graag hun eisen aan te scherpen met behulp van speciale keuzetools. Hebben we een volledig beeld, dan kunnen we een concept en een ontwerp voor de tandartspraktijk inrichting ontwikkelen. Daarbij houden we behalve met functionaliteit vooral ook rekening met de bejegening van de patiënten. Een positieve patiëntbeleving zorgen dat een bezoek aan de tandarts zo min mogelijk stress veroorzaakt. Dát merkt de tandarts terug in de stoel én in zijn behandelresultaten.

Het realiseren van een interieur van een tandartspraktijk is een vak apart.

Tom van Putten - Business Unit manager

Afstemmen met alle betrokkenen

Als ervaren inrichter van het interieur van tandartspraktijken, weten we dat we te maken krijgen met gevoelige apparatuur en strenge eisen op het gebied van aan- en afvoer van (vloei)stoffen en materialen en hygiëne. We zijn gewend nauw samen te werken met leveranciers van specifieke tandartsinrichtingen. Het afstemmen van onze gezamenlijke werkzaamheden is voor ons een vanzelfsprekendheid. Ons doel is vanaf het begin alle betrokkenen samen te brengen en hun belangen zorgvuldig af te wegen. De aandacht, tijd en toewijding die daarin gestoken worden, ziet de opdrachtgever in veelvoud terug in een omgeving die werkelijk ten dienste staat van de mens.

Interesse wat een bewuste inrichting voor invloed heeft bij jou?

Maasdam heeft de ervaring, ontzorgt je als opdrachtgever en helpt je de beste omgeving te creëren voor jezelf en jouw patiënten. Wil je weten hoe ver onze zorg gaat?
Bel eens met Wout Bekke op 0650816786. Of laat je gegevens achter, dan bellen wij je binnen één werkdag terug.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden