Treinbanken

Treinbanken zijn niet meer weg te denken uit het moderne kantoor. Een treinbank geeft privacy in drukke ruimten en het zachte materiaal verbetert de akoestiek. Bovendien zijn het prachtige eyecatchers. Win-win!

Een treinbank: de voordelen

Treinbanken creëren kleine wereldjes binnen het kantoor. Dat is nodig omdat het in grote open werkruimten nog wel eens aan intimiteit kan ontbreken. Een treinbank (coupébank) is daarvoor een mooie oplossing. De hoge leuning biedt privacy, terwijl het materiaal zorgt voor een akoestische demping. Hierdoor zijn treinbanken ideaal voor zowel het kantoor, ontvangstruimen en het bedrijfsrestaurant.

Soorten treinbanken

De oorspronkelijke coupébank bestond uit vier zitplaatsen, twee aan twee tegenover elkaar, met aan de zijkant een klein tafeltje. Tegenwoordig heeft de treinbank een veel grotere tafel in het midden zodat je er schrijfgerei, een laptop óf dienblad op kunt zetten. Er is een enorme keuze uit enkelzijdige en dubbelzijdige treinbanken. Door de zachte bekleding heeft de treinbank een heerlijk zitcomfort. Vaak is de bekleding van makkelijk afneembare stof zodat je de bank goed schoon kunt houden.

Waarom een treinbank?

  • Multifunctionele terugtrekplek
  • Verbetert de akoestiek
  • Een waardevolle toevoeging aan ieder interieur
  • Zowel leasen als kopen
  • Standaard of op maat gemaakt

Hulp nodig bij het kiezen van een treinbank?

Onze specialisten luisteren goed naar je wensen en helpen je graag met het kiezen van de perfecte treinbank.

Ook als maatwerk!

De treinbank is er in veel verschillende uitvoeringen. Kenmerkend is de hoge ‘beschermende’ rug die het zicht naar binnen beperkt. De akoestische materialen zoals foam en stof dempen het geluid, zowel van buiten naar binnen als andersom. Tegenwoordig zien we vaker een dichte zijkant als aanvulling op de ‘oren’, waardoor de zit- en werkplek nóg meer besloten wordt. Maasdam heeft bovendien zijn eigen maatwerk treinbank, die volop keuze biedt in de uitvoering. Wil je bijvoorbeeld een onderstel van hout, plint of metaal? En moet de breedte van 40 cm of 800 cm zijn? We adviseren je graag en maken de treinbank exact op maat. Zo heb je altijd een treinbank die precies aan je wensen voldoet.

Eisen aan de treinbank

Een goede treinbank moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Arbo-proof: geschikt om in te werken, zitting en tafel hebben een goede hoogte en elektra- en datavoorzieningen zijn waar mogelijk geïntegreerd.
  • Duurzaam: goede materialen, bestand tegen het veelvuldige en veelzijdige gebruik.
  • Comfortabel: prettig in het gebruik, bijvoorbeeld door de gekozen stof en een zitting met boxspring.
  • Decoratief: een waardeverhogende aanvulling voor het interieur.

Geïnspireerd geraakt?

Treinbanken zijn functioneel én populair. Bovendien hebben ze door hun afwijkende vorm een stijlvol aspect. Bij Maasdam maken we graag de afweging tussen wat mogelijk en wenselijk is. Dat kan leiden tot de productie van speciaal voor jou op maat gemaakte meubelen. Iconische elementen in het interieur die het werkplezier verhogen. Wil je er meer over weten? Neem contact met ons op!