Turnkey design & build: 100 procent klaar voor gebruik

Een van de voordelen van een turnkey benadering is dat veel vragen bij de opdrachtgever weggehouden worden. Immers, de opdrachtnemer heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen en beslist wat het beste voor het project is. Tenminste, zo vatten we bij Maasdam onze taak op als het gaat om een turnkey design & build-aanpak. In de praktijk zien we echter dat intensiteit van de communicatie zeker in het begin nog hoog is om later in het proces af te zwakken naar een door de opdrachtgever gewenst niveau.

Intensieve beginfase

Zeker bij een turnkey design & build-proces vinden we het erg belangrijk dat we zeer goede afspraken maken. Dat voorkomt dat we verderop in het proces de opdrachtgever toch nog lastig moeten vallen met vragen. Direct na ons eerste contact is de intensiteit van de communicatie dus hoog. We stellen vragen, inventariseren, helpen met onze keuzetools de wensen van de opdrachtgever helder te krijgen. We zetten onze aanpak uiteen, plannen cruciale contactmomenten, leggen de exacte scope van het project vast en bepalen kritieke performance-indicatoren (KPI’s). Stoppen we na de sleutelklare oplevering? Regelen we de verhuizing? Doen we ook de volledige styling? Blijven we onderhoud plegen? Pas als dat allemaal duidelijk is, komen we toe aan waar het allemaal om begonnen was: het ontwerpen én realiseren van het interieur.

Realistisch design: een van onze Zeven Beloften

Een van de 7 beloften van Maasdam is ‘realistisch design’. De ontwerpen die we maken voor inrichtingsprojecten zijn altijd uitvoerbaar. Zeker bij een turnkey design is dat voor ons een vanzelfsprekendheid. Uitvoerbaarheid betekent hier ‘maakbaarheid’. Maar ook ‘maakbaar’ in de context van het turnkey project dat we aangenomen hebben. Behalve functionaliteit, gebruikerservaring en esthetiek zullen we dus ook belangrijke aspecten als tijd en geld nooit uit het oog verliezen. Op die manier nemen we projectrisico’s weg en kunnen we garanderen dat we waarmaken wat we beloven.

Wil je meer weten over Turnkey Design & Build?

Laten we eens kennismaken! Laat je gegevens achter, dan bellen wij binnen één werkdag terug.