Virtual reality (VR)

Voordat de bouw of verbouwing begint al door je nieuwe ruimtes lopen? Met virtual reality (VR) kan het! VR is een geweldig hulpmiddel om de ontwerpen nog beter aan te laten sluiten op de wensen en doelen binnen een project.

Een realistische presentatie

VR is hip and happening: we zien deze technologie steeds vaker terug in allerlei branches. Ook Maasdam is intensief bezig met VR, in onze branche zien we veelbelovende toepassingen. Dankzij VR kunnen we het ontwerp bijvoorbeeld zeer realistisch aan je presenteren, waardoor je een concreet beeld krijgt van de ruimte en haar mogelijkheden.

VR: maak een virtuele wandeling door het ontwerp

Dankzij VR loop je in een heel vroeg stadium al door het ontwerp. Zo kun je het nieuwe pand of je nieuwe inrichting al ervaren voordat het bestaat. Zet de VR-bril op en wandel rond. Elk hoekje is te zien en het beoordelen van verschillende soorten meubels, materialen en kleuren wordt ineens veel makkelijker. Dit helpt je om keuzes te maken.

VR is een geweldig hulpmiddel om onze ontwerpen nog beter aan te laten sluiten op jouw wensen en organisatiedoelen. Misschien wil je voelen wat een biophilic design met je doet of ben je benieuwd hoe Het Nieuwe Werken er in jouw organisatie uit kan zien.

Wat is Virtual reality?

Virtual reality betekent ‘virtuele werkelijkheid’. Het is een technologie waarmee een omgeving wordt gesimuleerd via een computer. De meeste VR-omgevingen zijn visueel en auditief, via speciale stereoscopische brillen en geluid. Zo beleef je films en games alsof je er middenin zit. Maar de toepassing van VR gaat veel verder dan vermaak. Het is met VR al mogelijk om een huis te bezichtigen, in een vliegtuig te zitten, een hersenoperatie bij te wonen of te leren over kernenergie zonder gevaar. Kortom: unieke mogelijkheden die eindeloos herhaald kunnen worden, en dit is nog maar het begin! Verwacht wordt dat VR net zo’n grote impact zal hebben als de komst van het internet.

Meer weten over VR?

Vind je het lastig om een ontwerp voor je te zien? Neem contact met ons op om over jouw (her)inrichting te praten en voor je het weet staat die VR-bril op jouw neus.
Laat je gegevens achter, dan bellen wij je binnen één werkdag terug.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden