Hergebruiken

Zeker van écht circulaire meubels

Zodra je hebt besloten je interieur circulair in te richten, wil je zeker weten: heb ik wel genoeg te kiezen? Voldoen circulaire meubels aan mijn eisen ten aanzien van uitstraling en functionaliteit?
Zijn de meubels die ik wil wel beschikbaar en betaalbaar? Bij Maasdam kunnen we al deze vragen volmondig met ‘ja’ beantwoorden.

De drie gezichten van circulair

Er zijn drie wegen die naar een circulair interieur leiden. Ze zijn allemaal duurzaam, dus er is geen groen, groener, groenst. Je kiest simpelweg de invulling die het beste bij jou past. Samen vinden we de balans.

We hergebruiken en herontwerpen je huidige meubels

We zetten ons gigantische aanbod second-life meubels in (ruim 250 merken!)

We leveren nieuwe circulaire meubels, bijvoorbeeld gemaakt van bio-based materialen of gerecycled afval.

Voor alle drie deze opties garanderen we leverzekerheid, kwaliteit en een goede prijs. Geen compromissen.

“De meubels die jij een tweede leven geeft, moeten wel jouw eerste keus zijn.”

Ben je benieuwd hoe zo’n volledig circulair interieur eruitziet in de praktijk? Ga samen met ons op pad, dan bezoeken we één of meerdere opgeleverde projecten.

Je huidige meubels

Een circulaire inrichting begint altijd bij wat er al is. We maken een oogstrapport met daarin een volledige inventarisatie van je huidige meubels. Daarna kijken we met een open blik naar de mogelijkheden: wat opnieuw te gebruiken is, nemen we mee in je nieuwe interieur.

Repair

Repareren en onderhouden

Re-use

Een-op-een hergebruiken

Refurbish

Herontwerpen en upgraden

Repurpose

Herbestemmen met een nieuwe functie

Recycle

Materialen en grondstoffen hergebruiken

Wij upgraden je meubels

Als we bij Maasdam iets doen, dan gaan we er ook vol voor. Dus hebben we alles in huis om van circulair iets spectaculairs te maken in ons Buro Circulair®. Soms volstaat een nieuwe stoffering, maar onze product designers verrassen je ook graag met een compleet nieuw ontwerp of functie. Om er zeker van te zijn dat alles wat we bedenken ook zo wordt gerealiseerd, werken we samen met diverse refurbish centers. Wij houden de regie en eindverantwoordelijkheid, jij krijgt precies de meubels die je wil.

Jij ontwerpt met ons mee

Voordat je meubels worden opgeknapt of omgebouwd, maken we levensechte impressies van jouw nieuwe inrichting, inclusief meubilair. Zo weet je vooraf precies wat je kunt verwachten en word je helemaal onderdeel van het creatieve proces.

Second-life meubels zoeken en vinden

We hebben een zorgvuldig opgebouwde database en een netwerk van meer dan 250 leveranciers! Dat geeft ons toegang tot ruim 100.000 m2 hoogwaardig refurbished meubilair. In onze online circulaire showroom krijg je een goede indruk van wat er allemaal te koop is. Voor een totale beleving bezoeken we graag samen met jou een van onze partners om een collectie hergebruikt meubilair. Hier kun je meubels écht zien en voelen. Heb je specifieke meubels op het oog? Vraag om een proefplaatsing bij jou op kantoor. Zo kun je een product ook echt ervaren in de praktijk van alledag en direct de reacties van collega’s peilen.

Wil je meer weten over het zoeken en vinden van hoogwaardig refurbished materiaal? Neem contact met ons op, dan nemen we je mee door het aanbod.

Nieuw circulair

Nieuwe circulaire meubels hebben net zo’n positieve impact op de wereld als je eigen meubels of second-life meubels. Dat komt omdat ze biologisch afbreekbaar zijn, gemaakt van gerecyclede materialen of van grondstoffen die zelf weer hergebruikt kunnen worden. Een andere optie zijn meubels die volledig modulair zijn ontworpen. Zij zijn gemaakt met een lange levensduur voor ogen én dragen al de oplossing in zich voor de periode daarna. Ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig te refurbishen of alle onderdelen zijn opnieuw te gebruiken. Er komen steeds meer slimme, circulaire producten op de markt. Voor jou houden we de laatste ontwikkelingen in de gaten en kennen we de nieuwste circulaire collecties. Daarbij kijken we niet alleen naar de looks, maar ook naar de duurzame eigenschappen, zoals de inzet van gerecycled materiaal, herinzetbaarheid en modulariteit.

We zijn ook groot in de kleine lettertjes

Wij geloven in circulariteit als de nieuwe standaard en doen er alles aan om jou te ondersteunen. We bieden je dus ook gewoon de productgaranties die je gewend bent en nodig hebt om je circulaire plannen er intern door te krijgen.

Nieuwe bio-based producten, experimentele modulaire ontwerpen en gebruikte producten die zijn opgewaardeerd… voor ons zijn ze allemaal gelijk en volwaardig. Voor jou betekent dat: onbezorgd circulair inrichten.

Ontdek wat de mogelijkheden van je huidige meubels zijn en verken de markt van circulair meubilair.

Laat je gegevens achter, dan bellen we je binnen 24 uur terug.