Verantwoorden

Zeker van aantoonbaar resultaat

De inkoop van circulair projectmeubilair kan een belangrijke bijdrage leveren aan je sociale en ecologische doelstellingen. Alleen: hoe maak je dat hard? Maasdam helpt je om de impact inzichtelijk te maken, ongeacht de meetmethode of het softwarepakket dat je gebruikt. Een duurzame inrichting op basis van LEED of BREEAM? Een maximale circulariteitsscore met MCI? Wij ondersteunen je met precies de feiten en cijfers die je nodig hebt. Zo voorzien we je van de resultaten waarmee jij je kunt verantwoorden richting interne en externe stakeholders.

Verantwoording tot achter de komma

We weten hoe lastig het kan zijn om duurzame initiatieven in de praktijk door te rekenen en te vertalen naar rapportages. Alle certificerende instellingen hanteren hun eigen maatstaven en zelfs de definitie van circulariteit verschilt. Bij Maasdam kennen we alle gangbare methodieken en voorzien we jou van de harde feiten die je nodig hebt. We zorgen bovendien voor een heldere onderbouwing die context geeft aan de cijfers.

Met de volgende methodieken weten wij wel raad

We meten, dragen bij aan certificering en monitoren, zodat jij aan alle eisen blijft voldoen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op.

Wij slaan de brug tussen onze producten en jouw KPI’s

Onze productspecialisten zijn thuis in EPD’s (Environmental Product Declarations) en de LCA’s (Levens Cyclus Analyses) waarmee ze zijn opgebouwd. Dit zijn rapporten die door onafhankelijke keurders worden opgesteld volgens internationaal vastgestelde ISO-normen.

Veel informatie over de circulariteit en duurzaamheid van een product is hierin terug te vinden, maar vaak in tamelijk technische termen.

Wij vertalen ze naar een format waar jij iets aan hebt. Zodat jij nauwgezet kunt onderbouwen dat je de KPI’s van je project hebt gehaald.

Hoe waardeer je circulair?

Juist bij hergebruikte producten is het soms puzzelen: hoe moet je ze waarderen? Hier zijn creativiteit, productkennis en korte lijnen met officiële instanties van onschatbare waarde. Op Maasdam kun je rekenen.

Elk meubel draagt bij

Ons eigen circulaire assortiment is voorzien van alle gangbare, gerenommeerde certificeringen, zoals Cradle2cradle, Blue Angel en EU Ecolabel. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn en op welke producten ze van toepassing zijn. Zo kun je bewust kiezen voor de meubels die voor jou aantoonbaar het meeste resultaat opleveren.

Strategisch advies over wetgeving

Maasdam is je partner in certificering en verantwoording, ook richting de overheid. We volgen ontwikkelingen in de (inter)nationale wet- en regelgeving op de voet. EU-beleid wordt steeds bepalender en we kunnen je gericht adviseren over strategische keuzes die voor jou het gunstigste uitpakken.

Onze eigen papieren

Zelf is Maasdam ISO14001 gecertificeerd, aangesloten bij MVO Nederland en lid van Dutch Green Building Council. Alle medewerkers die aan je project meewerken, kunnen lezen en schrijven met de belangrijkste methodieken en bijbehorende software. Dat geeft een zeker gevoel: met de verantwoording komt het altijd goed.

Track record in de praktijk

Als specialist in circulaire oplossingen hebben we aan verschillende projecten gewerkt volgens de cradle-to-cradle-principes (waaronder de inrichting van Erasmus Medisch Centrum). Samen met opdrachtgevers hebben we diverse BREEAM-certificaten en de internationaal erkende LEED-certificering behaald. Een aansprekend voorbeeld is onze bijdrage aan het Circulair Paviljoen The Green House, dat volledig demontabel is gebouwd met zoveel mogelijk hergebruikte materialen.

Wil je meer weten over recente projecten of zélf een van onze klanten spreken?

Laat je gegevens achter dan bellen we je binnen 24 uur terug.