Opdrachtgever
Alkemade Wonen

Locatie
Roelofarendsveen

Alkemade Wonen

Doelen en wensen concreet vertalen naar een totaalinrichting met passende producten. Vanzelfsprekend, vinden wij. Voor Alkemade Wonen – een woningcorporatie in Roelofarendsveen – richtte Maasdam het kantoor en de woonwinkel in. Het kantoor kreeg werkplekken voor dertig medewerkers en de woonwinkel moest als plek dienen waar huurders inspiratie opdoen voor hun inrichting of samenkomen voor huurdersbijeenkomsten.

EEN PROGRAMMA VAN EISEN

Wij vertaalden het inrichtingsplan van de interieurarchitect naar concrete producten voor de totaalinrichting. Aan de hand van een programma van eisen van de interieurarchitect: producten die passen bij de organisatie en de manier van werken. En bovendien op elkaar afgestemd in kleur, materialen, akoestiek en sfeer. In het project – dat begon voor de entree mat en vervolgens uitgroeide tot een complete inrichtingsopdracht – vervulde Maasdam optimaal haar rol als adviseur.

CONCEPT, LEVERING EN PLANNING

Naast 650 m2 aan vloerbedekking en PVC-vloeren leverde Maasdam ook het maatwerkmeubilair. De balie in de centrale hal, pantries en kastenwanden zijn hier voorbeelden van. Ook plaatste Maasdam de zonwering en akoestische voorzieningen, waaronder lampen die door viltbekleding geluid absorberen. Daarnaast leverde Maasdam alle werkplekken: bureaus, stoelen, kasten en rolblokken. De rolblokken bekleedden we aan de bovenkant, zodat ze ook als zitplaatsen voor informeel overleg kunnen dienen.

RESULTAAT: EEN HUISELIJKE SFEER

In dit project groeide Maasdam uit tot sparringpartner voor Alkemade Wonen. De samenwerking met het inrichtingsteam is zeer hecht. Projectadviseur Maasdam: “In dit geval resulteerde dat in een sfeer die je ‘huiselijk’ kunt noemen, passend bij de uitstraling van de corporatie’. Die sfeer is in kleurkeuze, meubels en details vertaald. ‘De basiskleur is wit, gecombineerd met kleurige eyecatchers zoals de oranje lampen. Het is hier beslist een stukje huiselijker dan in een standaard kantoor.”

Samen aan de slag?

“We zijn echt samen aan de slag gegaan in de uitwerking van het programma van eisen. Om tot een zo goed mogelijk plan te komen dat past bij de beleving van Alkemade Wonen. Onze meerwaarde is dat we kijken naar wat praktisch en passend is voor de opdrachtgever. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Het plan moet toekomstbestendig zijn in de keuze en maatvoering van de meubels, in verband met eventuele latere uitbreiding van het aantal medewerkers. Je wandelt samen op.”