Opdrachtgever
Chemours

Locatie
Dordrecht

Chemours

De beveiliging en receptiedienstverlening van het chemische bedrijf Chemours in Dordrecht is uitbesteed aan Securitas. De ontvangstruimte was met name gericht op veiligheid, niet op gastvrijheid. ‘Welkom!’, het hospitalitylabel van Securitas, vroeg aan Maasdam om daar verandering in te brengen. En dat deden we graag.

GASTVRIJHEID VERGROTEN

Bezoekers van Chemours melden zich bij elk bezoek eerst bij medewerkers van Securitas. Tot voor kort was deze ontvangstruimte van 70 m2 puur ingericht om te voldoen aan alle veiligheidsprocedures. Naast de balie was een kleine testkamer die ook als bunker fungeerde bij brand of andere calamiteiten. Maasdam ging aan de slag met de uitstraling en inrichting om de gastvrijheid in deze ruimte te vergroten. We slaagden erin een functionele ruimte te ontwerpen met meer eenheid en ruimtegevoel. En dat zónder in te boeten op de veiligheidsnormen.

CONCEPT/PLANNING + LEVERING

In de inventarisatiefase brachten we alle eisen en behoeften in kaart. Een belangrijke punt voor de totaalinrichting was het voldoen aan diverse technische normen en veiligheidsaspecten, zoals brandveiligheid. Verder was er behoefte aan een veilig en ruimtelijk gevoel door goede zichtlijnen. Een prettige ruimte voor wachtende klanten en een fijne werkplek voor medewerkers. Het was een uitdaging om alle losse puzzelstukjes in elkaar te leggen. Want hoe koppel je disciplines als veiligheid en hospitality aan elkaar? En ervaart de klant de ruimte straks wel als een gastvrije entree als er sprake moet zijn van een neutrale uitstraling?

REALISATIE

Door op kleur, materiaal en indeling te letten, slaagden we erin een bestaande ruimte om te toveren in een ruimte met meer eenheid en ruimtegevoel. De bezoekers voelen zich welkom door de toepassing van een greenwall, de aanwezigheid van faciliteiten (zoals een toiletblok en tv-schermen met informatie) en de gezellige uitstraling. Een entree waar veiligheid en gastvrijheid samensmelten, is het resultaat van onze inzet.

Wat heb jij nodig voor de (her)inrichting van je organisatie?

Laten we beginnen bij het begin. Een vrijblijvend gesprek om kennis te maken.
Bel team Design & Build op 0182 517822 of laat je gegevens achter, dan bellen wij je binnen één werkdag terug.