Opdrachtgever
Driestar College

Locatie
Gouda

Veel scholen beschikken over een open leercentrum: een plek waar scholieren zitten als lessen uitvallen, waar ze bijles krijgen of huiswerk maken. Met name voor het laatste zijn leerlingen niet altijd even snel te porren. Een uitnodigende en functionele inrichting is een must om de motivatie van leerlingen te stimuleren. Aan Maasdam de uitdaging om dit als totaalinrichter te realiseren.

EEN KLANTREIS ALS MEETINSTRUMENT

Maasdam maakte een klantreis met een speciale werkgroep van de school. Deze klantreis gaf inzicht in de wensen, meningen en behoeften van de eindgebruikers. In dit geval de scholieren en docenten. Wat kwam er uit die klantreis-sessies? Het open leercentrum in het Driestar College in Gouda werd als géén prettige leeromgeving ervaren door haar havo- en vwo-leerlingen. De ruimte was een ‘beetje saai’ en vooral te lawaaierig. Dit kwam door de kale muren in combinatie met de linoleumvloer. Het werd tijd hier verandering in te brengen. Maasdam ging naar de tekentafel om alle wensen en mogelijkheden voor een inspirerend leercentrum te onderzoeken.

LICHT, LUCHT EN DESIGN

Na drie werksessies met de schoolleiding, docenten en leerlingen, werd een nieuw interieurontwerp goedgekeurd. Een leeromgeving waarin licht, lucht, geluid, ergonomie, techniek en design samenkomen. Plantenbakken met geurende lavendelplanten voor een helder brein maakten het geheel af. Zo creëerden we een leeromgeving waar leerlingen met plezier naartoe gaan. Maasdam ging creatief om met nieuwe en gebruikte meubels. Daardoor bleven we binnen de budgetwens van de school.

RESULTAAT

In slechts één week tijd renoveerden de experts van Maasdam het Open Leercentrum van 80 m2. Het resultaat? Een prachtige en motiverende leer- en werkomgeving. Overlegplekken, zithoeken en werkplekken voor laptops. Het is allemaal aanwezig. De lichtinval zorgt voor een geborgen gevoel door de indeling. Tegelijkertijd heeft de docent overzicht. Want gemotiveerd leren, daar maakt Maasdam ruimte voor.

Wat zijn je wensen en dromen voor de (her)inrichting?

Zullen wij eens meedenken over de totaalinrichting van je organisatie?
Bel Machiel van Nieuwaal op 0182517822 of laat je gegevens achter, dan bellen wij je binnen één werkdag terug.