Opdrachtgever
Dunea

Locatie
Zoetermeer

Dunea

Het waterbedrijf Dunea in Zoetermeer wilde van twee locaties naar één. Dat vond plaats op een van de bestaande locaties: een bijzonder, halfrond pand aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer. Heembouw voerde het project uit voor eigenaar Syntrus Achmea. Maasdam voorzag de vijf verdiepingen van onder meer systeemwanden, kwalitatieve vloeren en waterbars. Een technisch uitdagende klus waarin veel disciplines succesvol bij elkaar kwamen.

EEN BALANS IN GELUID EN SFEER

We kozen met de opdrachtgever voor mooie, bijzondere vormen en lijnen, passend bij Dunea. Een combinatie van hoogwaardig linoleum en kwalitatieve tapijten zorgde voor de juiste balans in geluid en sfeer. Deze maakt het kantoor prettig om in te werken. Bij het ontwerp namen we geluidsdemping, luchtkwaliteit en een goede balans tussen licht en privacy mee als focuspunten. Maasdam realiseerde systeemwanden, pantries, waterbars en receptiebalies in het gerenoveerde kantoorpand uit de jaren negentig.

DUURZAAM RENOVEREN

Dunea koos bewust geen nieuwbouwproject op te zetten voor de nieuwe huisvesting. Uit duurzaamheidsoogpunt en de vele leegstand kozen zij te renoveren. In één jaar tijd is een leegstaand pand én een verouderd pand omgevormd naar één modern, duurzaam kantoorpand. Het gedemonteerde materiaal van de bestaande panden werd voor maar liefst 70% hergebruikt tijdens de renovatie. De overige 30% werd voor 95-98% gerecycled om de duurzaamheid van de renovatie te vergroten. Na de renovatie kreeg het bijzondere pand energielabel A als toekomstbestendig gebouw.

REALISATIE

Renovatie en duurzaamheid gaan hand in hand. Maasdam zette graag haar brede expertise in om een waardevolle bijdrage te leveren aan deze duurzame kantoorrenovatie.

Ga je verbouwen, verhuizen of renoveren?

Wij zijn benieuwd naar je plannen, dromen en wensen!
Eens kennismaken? Bel met Michaela om een afspraak in te plannen of laat je gegevens achter, dan bellen wij binnen één werkdag terug.