Opdrachtgever
Empas

Locatie
Veenendaal

Empas

Empas richt zich op productie van, en handel in (onderdelen van) machinebouw voor onkruid- en gladheidbestrijding en tuinbouw. Het bedrijf was op zoek naar een totaalinrichter voor zijn nieuwe bedrijfspand. In diezelfde periode gaven wij een workshop over branded workspace. Daarin namen we onze klanten mee in de samenhang tussen interieur, identiteit en het DNA van organisaties. Empas kon helaas niet aanwezig zijn. Om die reden organiseerden wij een privé-workshop voor het bedrijf. Het gevolg? Maasdam mocht als totaalinrichter aan de slag met Empas’ nieuwe pand in Veenendaal; van ontwerp tot en met realisatie.

ZAKELIJK, UITNODIGEND EN MENSELIJK

Uit de gesprekken met Empas bleek dat de merkbeleving subtiel in de inrichting naar voren moest komen. Na ons vakkundig advies kwamen we samen tot de keuze voor een zakelijke, uitnodigende en menselijke interieurstijl. Daarnaast namen we in het ontwerp mee dat Empas al meer dan 40 jaar een familiebedrijf is. Dit verwerkten we creatief in de wanddecoratie. Empas gaf de voorkeur aan een open ruimte: geen hokjescultuur, maar wel veel verre zichtlijnen. Daar lag een akoestische uitdaging voor ons. De focus lag bij het ontwerpen op een zakelijke, maar uitnodigende interieurstijl met een menselijk aspect.

EEN PASSENDE INRICHTING

Voor Empas richtten wij de eerste verdieping in: een ruimte van 800 m2 met een showroom en werkplekken voor werknemers, directie en administratie. De zonwering en de inrichting van de kantine namen we ook in het concept mee. Empas wenste een inrichting die aansloot op hun merk (branded workspace). De inrichting moest óók bij de diverse doelgroepen passen. Dit vergde inlevingsvermogen. Empas werkt namelijk met uiteenlopende doelgroepen, met zowel tuinders als bijvoorbeeld de overheid. Maar de grootste uitdaging lag in de akoestiek. Gezien onze expertise op gebied van geluidsleer, konden we ook deze naar tevredenheid realiseren.

RESULTAAT: EEN PERFECTE AKOESTIEK

De prettige akoestiek is te danken aan de juiste vloerbedekking en panelen tussen de showroom en de werkplekken. De met tulpen en gewassen bedrukte panelen verwijzen samen met de bruingroene tapijttegels naar de gewassen waar Empas zijn machines op toepast. We kijken terug op een zeer prettig en soepel lopend project. Empas is zeer tevreden en liet ons weten de akoestiek perfect te vinden.

Vragen of meer informatie?

Ben je benieuwd naar wat Maasdam voor de inrichting van jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden