Projectnaam
Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum

In opdracht van
Bouwcombinatie Nieuwbouw Erasmus MC

Locatie
Rotterdam

Fotografie
Ruimtes in Beeld EGM architecten

Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum

Patiënten, medewerkers en bezoekers. Allemaal lopen ze in het Erasmus MC over de vloeren van Maasdam. Na meer dan tien jaar voorbereiding en acht jaar bouwen, is eind 2017 het grootste academische centrum van Nederland gerealiseerd. De ontwikkeling van een toekomstbestendig complex in Rotterdam – met meer dan 200.000 m2 aan zorg op een krappe locatie – zorgde voor grote logistieke en organisatorische uitdagingen. Bouwcombinatie Nieuwbouw Erasmus MC kreeg dit project in beheer. Terwijl het bestaande ziekenhuis in gebruik bleef, werd hard gewerkt aan de nieuwbouw. Maasdam leverde voor dit project alle vloeren, gordijnen, vaste vouwschermen en separatiegordijnen.

Het project van het Erasmus MC was zeer groot en bijzonder. Maasdam kreeg een co-makership-overeenkomst aangeboden door het Erasmus MC. Wederzijds vertrouwen en vakexpertise vormen de basis van dit contract.

250 m2 VLOERAFWERKING PER DAG

Tijdens het langdurige bouwproces realiseerde Maasdam alle vloeren voor het ziekenhuis: dekvloeren, tapijttegels, maar ook de vloerafwerking met rubber, pvc en linoleum. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de gordijnen, separatiegordijnen en vouwschermen. In de totaalplanning van de bouw moest er zo’n 250 m2 aan complete vloeren per dag geleverd worden. En dat lukte ons zonder kwaliteitsverlies. Gezien onze jarenlange ervaring met ziekenhuizen, schakelden we snel en verliep de communicatie soepel. Indien nodig schakelden we extra vakmensen in. Alles om het project in goede banen te leiden en naar tevredenheid af te ronden.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden

EXPERTISE IN ZIEKENHUISCULTUREN

Bij het leggen van vloeren in ziekenhuizen, moet je weten wat de cultuur, regels en richtlijnen zijn. Veiligheid, omgangsvormen en hygiëne. Daar weet Maasdam alles van. Steriele, slijtvaste vloeren die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Dat is óns resultaat binnen het academische ziekenhuis in Rotterdam. En daar zijn we trots op!

SAMENWERKING EN ERVARING MET ZIEKENHUIZEN

Maasdam werkt al meer dan dertig jaar in het Erasmus MC en andere ziekenhuizen. Inmiddels weten wij waar ziekenhuizen behoefte aan hebben: toiletten moeten breed genoeg zijn voor rolstoelen, en dorpels zijn niet handig als je daar met een patiënt in een bed overheen moet. Eerder werkten we bij het toenmalige Sophia Kinderziekenhuis en het Dijkzigt Ziekenhuis. Tijdens het omvangrijke project van het Erasmus MC waren we niet de enige: ruim 2.500 bouwvakkers liepen rond. Dit vergde een goede samenwerking en een strakke projectorganisatie van ons. En dat is zeker gelukt!

Referenties

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.