Opdrachtgever
Huisartsenpraktijk Hestia van Gent

Locatie
Katwijk

Huisartsenpraktijk Hestia van Gent

Een huisartsenpraktijk omtoveren tot een sfeervolle, welkome plek voor zowel patiënten, artsen, als medewerkers. Dat was een mooie uitdaging voor Maasdam. Als totaalinrichter waren wij verantwoordelijk voor de inrichting van de entree, balie, behandel- en wachtkamer en gangen van huisartsenpraktijk Hestia van Gent in Katwijk. Alles kreeg een persoonlijke touch. Van interieurontwerp tot realisatie: Maasdam was er het hele proces bij.

EEN JEUGDIGE, PERSOONLIJKE UITSTRALING

Hestia van Gent nam de huisartsenpraktijk in 2017 over van echtpaar Pool. De nieuwe arts wenste een warme, persoonlijke en jeugdige uitstraling in de praktijk. Daarom kozen we lichte tinten, hout en vrolijkgekleurde designstoelen. Die geven het geheel een frisse uitstraling. Vanuit kennis en ervaring weet Maasdam waar je als projectinrichter bij een huisartsenpraktijk rekening mee moet houden. Een huisarts moet bijvoorbeeld altijd dichtbij de deur zitten om – indien nodig – snel hulp in te schakelen. Ook is voldoende loopruimte rond de behandeltafel van groot belang. De balie moet daarnaast goed toegankelijk zijn, ook voor rolstoelgebruikers.

De uiterst vriendelijke opdrachtgevers stonden open voor onze ideeën. Ik kijk terug op een leuk traject en een soepele samenwerking. Hestia van Gent heeft via de e-mail laten weten dat ze erg enthousiast is over het resultaat. Zij en haar collega’s werken graag in de praktijk en dat voelen de patiënten ook.

André van der Ende - Interieurarchitect Maasdam

DE PERSOON ACHTER DE HUISARTS

In de gangen plaatsten we lichte, eikenhouten vakkenkasten voor persoonlijke spullen van de huisarts. Hierdoor zien de patiënten wat voor persoon er achter hun huisarts schuilt. De persoonlijke foto’s zie je ook op de scheidingswanden in de behandelkamer: geprint op een groot doek. Tot slot scheppen niervormige tafels in de spreekkamers nabijheid tussen huisarts en patiënt. Een bijkomend voordeel: de patiënt kan aan deze tafels ook gemakkelijk meekijken op de computer.

ONDANKS VERTRAGING OP TIJD

“De bouw van de praktijk liep behoorlijk vertraging op en daardoor bleef er weinig tijd over voor de inrichting. Toch heeft Maasdam in dit korte tijdsbestek een mooi resultaat weten te behalen, waar we trots op kunnen zijn.” – André van der Ende, Interieurarchitect Maasdam

Hoe zullen we jullie praktijk inrichten?

Bel eens met team Design & Build om te sparren over je nieuwe inrichting.
Of laat je gegevens achter, dan bellen wij binnen één werkdag terug.