Opdrachtgever
Kneipp

Locatie
Utrecht

Kneipp

Kneipp – fabrikant van natuurlijke verzorgingsproducten – verhuisde naar een nieuw kantoor in Utrecht.
Een volledig lege verdieping moest een ruimte worden waarin werknemers optimaal functioneren. Met de juiste hoeveelheid licht, geluid en in een sfeer die bij het bedrijf past. Kneipp zette het team van Maasdam in voor de gehele totaalinrichting. Een traject van ontwerp tot en met realisatie.

LICHT EN FRIS

Maasdam bracht een bezoek aan het huidige kantoor en de nieuwe locatie. In een oriënterend gesprek namen we alle wensen van Kneipp onder de loep en gingen aan de slag met het ontwerp. Het thema branded workspace speelde hierbij de hoofdrol. We creëerden lichte werkplekken met een frisse uitstraling. Daarnaast maakten we maatwerkelementen, bijvoorbeeld productschappen die Kneipp gebruikt voor de fotografie van winkelopstellingen. Daarnaast creëerden we de optimale werkomgeving door het plaatsen van verschillende zithoekjes voor informeel overleg.

VISUAL PANELEN EN AKOESTIEK

Esthetiek en functionaliteit gaan goed samen als je met een creatieve blik naar de ruimte kijkt. De frisse visual panelen – met campagnebeelden van producten – dragen niet alleen bij aan de branded workspace. Ze verbeteren en ondersteunen ook de akoestiek. De open ruimte met glas kreeg bewust geluidsabsorberende elementen om er in alle rust te werken. De zichtlijnen en het toegankelijke karakter van de werkomgeving – passend bij de transparante bedrijfscultuur van Kneipp – blijven op deze manier behouden.

RESULTAAT

Na anderhalve maand voorbereiding en dankzij scherp projectmanagement, realiseerde Maasdam het totaalproject van Kneipp in slechts zeven weken. Schilderwerk, het behangen van akoestische materialen, het plaatsen van systeem- en glaswanden, raamdecoratie, vloeren en meubilair; met een efficiënte planning leverden wij alles binnen het beoogde tijdsbestek. De multimediamiddelen stonden en de lampen hingen. Ongeveer 25 Kneipp-medewerkers konden hierna direct aan het werk.

Neem contact op!

Ben je benieuwd naar wat Maasdam voor de inrichting van jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden