Projectnaam
Naturalis Biodiversity Center

In opdracht van
J.P. van Eesteren

Locatie
Leiden

Fotografie
Bert Rietberg voor J.P. van Eesteren

Naturalis Biodiversity Center

Een nieuw huis voor T-Rex Trix en ruim 42 miljoen andere natuurhistorische objecten. Maasdam mocht meewerken aan de uitbreiding en modernisering van het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het project bestond uit de nieuwbouw van de publieke hal, tentoonstellingsruimten en de bouw van een nieuw laboratorium. Daarnaast werden de onderzoeksfaciliteiten gemoderniseerd. Maasdam nam de vloerafwerking van dit prestigieuze project van 23.000 m2 voor haar rekening.

VERLOOP VAN HET PROJECT

De combinatie nieuwbouw en renovatie is altijd uitdagend op logistiek en bouwtechnisch gebied. Maasdam maakte hier goede werkafspraken over, met veel verschillende bouwpartners en partijen. Ook was het belangrijk extra voorzichtig te werken: de bestaande museumcollectie bewaarde Naturalis namelijk naast onze bouwlocatie. Dankzij het nauwkeurige vakwerk van onze installateurs en stoffeerders werd het project een daverend succes. En dat is te zien aan het resultaat.

DE PUBLIEKE HAL, TENTOONSTELLINGSRUIMTEN EN HET LABORATORIUM

Naturalis wilde op meerdere vlakken vernieuwing aanbrengen. Zo gezegd, zo gedaan. De nieuwbouw van de publieke hal, tentoonstellingsruimten en een nieuw laboratorium kwamen allen aan bod. Daarnaast zijn de onderzoeksfaciliteiten gemoderniseerd. Het nieuwe Naturalis Biodiversity Center is sinds augustus 2019 weer open voor publiek. Het eindresultaat is zeker een bezoek waard!

Bij een uitdagende klus als deze zijn een harmonieuze samenwerking, goede planning en wederzijds vertrouwen de ingredi├źnten voor een mooi eindresultaat. Dankzij ons intensieve samenwerkingsverleden met J.P. van Eesteren konden we daar helemaal van op aan. Ik kan iedereen een bezoek aan dit werkelijk schitterende eindresultaat aanbevelen.

Henk Boon - Technisch directeur

RESULTAAT

In opdracht van aannemer J.P. van Eesteren realiseerde Maasdam in totaal bijna 23.000 m2 aan vloerafwerking: 6.500 m2 verhoogde vloeren voor de zalen, 3.000 m2 tapijttegels in de kantoren, 3.000 m2 pvc-vloeren met holplinten voor laboratoria en 10.000 m2 gietvloeren/coatings voor de depots.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.