Opdrachtgever
Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Locatie
Den Haag

Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn is een advocaten- en notariskantoor in Den Haag. Het kantoor deed een aanvraag bij verschillende architecten voor een upgrade van specifieke ruimtes (waaronder de bibliotheek) met een frontoffice-functie. Maasdam mocht de totaalinrichting uitvoeren: we ontwikkelden de inrichting voor het hele pand, aansluitend op de identiteit en dynamiek van het advocatenkantoor. En dat is gelukt. Het kantoor kreeg dynamische, eigentijdse en toegankelijke ruimtes met allure.

OPENHEID EN DYNAMIEK

De uitstraling van de bibliotheek trokken we op alle verdiepingen gelijk; modern, toegankelijk en dynamisch, zonder privacy te verliezen. Openheid was hierbij het sleutelwoord: bij binnenkomst zijn alle werkplekken dan ook zichtbaar door het gebruik van lage kasten. Op de tweede en vierde verdieping van het kantoorpand zijn ook werkplekken gemaakt, deze staan allemaal in elkaars verlengde. De dynamiek brachten we terug in de vorm van halfgebogen werkbladen. Een moderne lamp op de tweede verdieping – boven een grote, witte ovale tafel – zorgt voor goed licht en een fijne sfeer.

PRIVACY MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

Prachtige, praktische studie- en werkplekken vind je op de derde verdieping. De absolute eyecatcher is de houten toog: deze loopt door tot aan het plafond en verbindt diverse elementen. Hier verwerkten we ook verlichting in. We verbonden de dynamische werkplekken, waar zowel zittend als staand aan gewerkt wordt. De ruimte ademt een open sfeer en de kasten van Italiaans notenhout geven het geheel een warm karakter. Wie even in alle rust en afgeschermd wil werken, creëert privacy met slechts één druk op de knop: de elektroden in het glazen scherm tussen de werkplekken wordt dan diffuus. Transparantie en helderheid vormen de boventoon in dit deel van de bibliotheek. Door het gebruik van hout en tapijt zijn werkplekken en verkeersgebied van elkaar gescheiden.

RESULTAAT: VOLGENS PLANNING EN GERUISLOOS

Een prachtig project, duurzaam en passend bij het imago van de opdrachtgevers. Per verdieping paste Maasdam onderdelen aan: eerst de vloeren, daarna alle maatwerkmeubelen. De uitvoering verliep uitstekend. Volgens planning én vaak geruisloos. Het resultaat is vol lof ontvangen. De vernieuwde bibliotheek ziet er mooi uit en waarborgt de functie, er wordt naar tevredenheid in gewerkt.

Welke waarde wil jij terugzien in de inrichting?

De inrichting van je kantoor is meer dan een faciliteit. Wij denken graag met je mee. Zullen we eens kennismaken?
Bel met Wout Bekke of laat je gegevens achter, dan bellen wij binnen één werkdag terug.