Projectnaam
Hoofdkantoor Rabobank Nederland

In opdracht van
J.P. van Eesteren

Locatie
Utrecht

Hoofdkantoor Rabobank Nederland

Maasdam heeft meer dan 35 jaar ervaring in vloeren: een flinke logistieke expertise en een groot netwerk met vakkundige mensen. Dat is Maasdam. Bij het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht kwamen deze elementen samen. Ieder project vergt een zeker improvisatievermogen. Maar bij Rabobank Utrecht was het wel heel uitzonderlijk. Na een brand kon alles opnieuw. Ondervloeren en vloerbedekking voor 22 verdiepingen. Zo’n 33.000 m2 computervloeren weer handmatig opbouwen. Opnieuw al die vrachtwagens met vloerplaten en tapijttegels laten komen. Nogmaals inventief de tapijttegels in ronde vormen snijden. Het project bij Rabobank Utrecht was voor alle partijen een échte uitdaging. Toch bleef de projectleider van Maasdam de rust zelve. “Je slikt even. Je gaat weer rondbellen. En dan dapper voorwaarts.”

Verhoogde vloeren, snel schakelen en logistieke expertise. “Zo’n klus klaar je alleen met een ploeg die volledig op elkaar is ingespeeld.” – Projectleider Maasdam

VERHOOGDE VLOEREN, SNEL SCHAKELEN EN LOGISTIEKE EXPERTISE

Het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht is ruim honderd meter hoog. Het telt 25 verdiepingen. Op 22 verdiepingen was allereerst behoefte aan computervloeren: verhoogde vloeren met daaronder de nodige bekabeling. Bij dit systeem rusten platen van 60×60 cm op zogenoemde vijzels. Daarvan werden er zo’n 140.000 geplaatst. Snel schakelen en logistieke expertise zijn hierbij een must.

BIJNA GEEN RECHTE LIJN TE BEKENNEN

In 2011 is het hoofdkantoor van Rabobank opgeleverd. Door de bijzondere grondvorm kreeg het de bijnaam ‘De Verrekijker’. De buitenzijde heeft overal rondingen. Ook aan de binnenzijde zie je vrijwel nergens een rechte vorm. De kernen van het gebouw hebben glooiende wanden. En in de grote ruimtes staan enkele pilaren, voor de constructie van de ruim honderd meter hoge toren. “Een mooie uitdaging voor de mannen die de vloerplaten hebben gelegd. En ook voor de leggers van de tapijttegels”, aldus de projectleider van Maasdam. “Ook omdat op elke verdieping patronen zijn bedacht. Het was het meer dan waard. Al het reken-, teken- en snijwerk heeft geleid tot een prachtig resultaat.”

RESULTAAT

Bij Rabobank Nederland in Utrecht kwamen vakkundige expertise en een kwart eeuw ervaring samen. Aannemer en opdrachtgever zijn blij met een partij als Maasdam. Flexibel en professioneel. Een partij die tegenslag soepel opvangt. Een tegenslag in de vorm van een brand verwachtte echter niemand. Maar ondanks de brand is het uiteindelijke resultaat om door een ringetje te halen.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.