Opdrachtgever
RGF

Locatie
Amsterdam

RGF

Vroeger zaten uitzendbureaus prominent op elke hoek van een grote winkelstraat. Maar nu het zoeken naar vacatures vooral online gebeurt, weegt de zichtbaarheid van de fysieke vestiging minder zwaar. De huisvesting heeft een andere functie gekregen: van ‘inloop’ naar een kantoor waar werken en ontmoeting centraal staan. Hoe kun je dit werkproces optimaal faciliteren? Die uitdaging legde RGF neer bij Maasdam.

Synergie bevorderen

In Amsterdam haalde RGF een aantal labels weg uit het winkelgebied en huisvestte ze samen op één etage in een bedrijfsverzamelgebouw. De HR-dienstverlener wilde hiermee synergie bevorderen. Een bedrijf dat bijvoorbeeld op zoek is naar technische specialisten kan op deze manier onder hetzelfde dak een secretaresse vinden. Voorwaarde is wel dat medewerkers naast standaard werkplekken ook over informele werkplekken beschikken om overleg en samenwerking te stimuleren. De pitch die RGF hiervoor uitschreef, werd door Maasdam gewonnen op schetsontwerp en ideeën.

Werk en ontspanning

Hoe zorg je ervoor dat de inrichting past bij het werkproces én de medewerkers die bij de verschillende labels werkzaam zijn? We hebben goed gekeken naar de wensen en behoeften van de medewerkers. Op het vloeroppervlak van 1000 m2 realiseerden we standaard werkplekken voor elk label en clusterden we de gezamenlijke faciliteiten in het midden van de ruimte. Om het werkgedeelte af te scheiden kozen we voor een betonlook vloer bij de werkplekken en voor visgraat parket gecombineerd met tapijt in het informele deel. De overlegplekken, de pantry en de receptiebalie maakten we op maat met sfeervolle kleuren en materialen.

Dynamische klantwensen

Ontwerp tot en met realisatie nam slechts 12 weken in beslag. Door flexibel mee te bewegen in het dynamische proces haalde Maasdam de planning zonder problemen. De grootste uitdaging was om gelijke tred te houden met veranderende klantwensen. Zo was het aantal labels dat RGF wilde samenvoegen niet vanaf het begin in beton gegoten.

Facilitair ontzorgen

Na de succesvolle samenwerking in Amsterdam gunde RGF ons een gelijksoortige opdracht in Utrecht. Daar betrokken verschillende labels samen 2 etages van ieder 600 m2. We ontwierpen en realiseerden standaard werkplekken en een informeel gedeelte voor overleg en ontmoeting. Net als in Amsterdam slaagden we erin om onze opdrachtgever volledig te ontzorgen op facilitair gebied.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Van der Helm

Westfort

LC Packaging

Neem contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat Maasdam voor de inrichting van jouw organisatie kan betekenen?

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden