Opdrachtgever
Sportpark Willem-Alexander

Locatie
Schiedam

Sportpark Willem-Alexander

Bovenop het tunneldak van de A4 ligt Sportpark Willem-Alexander: een unieke accommodatie met plaats voor verschillende sportverenigingen. In opdracht van de voetbal-, handbal- en dansvereniging ontwierp Maasdam de bar en kantine. Het resultaat? Een multifunctionele ontmoetingsplek waarin alle verenigingen samenkomen én een eigen plek hebben. De kantine heeft een eigentijdse uitstraling, is gemoedelijk en bovenal gezellig.

DRIE VERENIGINGEN IN EEN ONTWERP

Bij het ontwerp is gekozen voor rustige kleuren en materialen, zoals beton en hout. De betonnen uitstraling is ook doorgevoerd in de balie die we voor de dansschool ontwierpen. De gangen en sporthal kregen een groene kleur. De kleurrijkste items zijn de stoelen, barkrukken en banken. De huisstijlkleuren van de drie verenigingen brachten we subtiel aan: VV Kethel Spaland kenmerkt zich door rood en blauw, terug te vinden in de barkrukken en loungebanken. Op een podium achterin de kantine staat een grote gele bank, dat is het deel van handbalvereniging Ventura. De aubergine kleur van Ballet- en dansstudio Schiedam zie je terug in hun eigen zithoek.

LOUNGEBANK EN STATAFELS

Voor de inrichting werkten we met sfeervolle elementen en hoogteverschillen. Loungebanken staan als zogenaamde eilanden in de ruimte, maar ook tegen de wanden aan. En dat is handig: een heel elftal kan bij elkaar zitten. Hetzelfde geldt voor de hoge, lange statafels met uitzicht op het hoofdveld. Een sponsachtige animatie – van drie bij drie meter en met foto’s van een voet- en handballer – is bewerkt in de kleuren van de verenigingen. Dynamisch, speels en kleurrijk.

DE BAR ALS EYECATCHER

De bar is de absolute eyecatcher: deze is 25 meter lang en opgebouwd uit panelen met een houten, robuuste uitstraling. We kozen voor crèmekleurige, witte blokken van onverwoestbaar volkern materiaal. Deze komen ook op sommige plekken onderaan de bar terug, als steuntje om voeten op te plaatsen. De blokken geven de bar een strak kader. De led-verlichting onder het blad licht de hele bar prachtig uit.

RESULTAAT

Het spel en de identiteit van voetbal, handbal en dans komen samen op een fotoband boven de bar. Die toont specifieke items, zoals schoenen. Maar ook het speelveld en de logo’s van de verenigingen zie je erin terug. Met een panelenwand splits je de kantine eenvoudig in tweeën op. Hiervoor maakten wij een opening in de bar. De panelen zijn ook van duurzaam volkern materiaal, maar zien eruit als hout. Die natuurlijke uitstraling zorgt voor een warme sfeer in de hele kantine.

Hoe kunnen we jou helpen?

Interesse in wat een bewuste inrichting voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.
Laat je contactgegevens achter en wij bellen je binnen één werkdag terug.