Projectnaam
Bibliotheek Universiteit Utrecht

In opdracht van
BAM Bouw en Techniek

Locatie
Utrecht

Bibliotheek Universiteit Utrecht

Het complex van de Universiteit Utrecht ligt in het hart van de binnenstad. De logistieke uitvoering was dan ook een uitdaging. Bovendien was Maasdam niet de enige partij die daar aan het werk was tijdens deze renovatie. Dat betekende dus strak plannen, slim laden en lossen en goed afstemmen met andere partijen en de opdrachtgever.

Eind 2012 won het universiteitsrestaurant Lodewijk de ARC12-interieurprijs. Het restaurant is onderdeel van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad van de Universiteit Utrecht. Deze is onlangs volledig gerenoveerd.

HONGAARSE PUNTEN

De kenner ziet het onmiddellijk bij binnenkomst van de universiteit: de Hongaarse punten in het parket. Hier pasten we ouderwets vakmanschap toe: het trappenhuis kreeg houten lambriseringen en de traptreden parket. Waar mogelijk schakelt Maasdam hiervoor haar eigen vakmensen in. Maar zo nodig vliegen we specialisten uit heel Europa in. Die ook kunnen lezen en schrijven met parket, marmoleum, rubber of tapijttegels. En samen boeken we de prachtigste resultaten.

RESULTAAT

Bij de Universiteit Utrecht was de logistiek een complicerende factor. Naadloos afstemmen met de uitvoerder van de aannemer was dan ook een must. We keken over de grens van ons eigen project. Maar zoals je ziet aan het resultaat: dat wierp zijn vruchten af.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.