Opdrachtgever
Van der Helm

Partners
Delin Capital Asset Management en Goldbeck

Locatie
Den Hoorn

Van der Helm

Logistiek dienstverlener Van der Helm betrok in Den Hoorn een gloednieuw distributiecentrum. Vervelend genoeg kregen veel medewerkers hierdoor te maken met meer reistijd. Als pleister op de wond wilde Van der Helm daarom extra investeren in hun nieuwe werkplek. Het kantoor moest een waar genot zijn om te werken én te vertoeven. Met slim gebruik van omgevingspsychologie vertaalde Maasdam deze wens naar de praktijk. Wij verzorgden de totaalinrichting van ontwerp tot en met realisatie.

Optimale gebruikersbeleving

Naast sfeervolle werkplekken en ruimte voor informeel overleg, wilde Van der Helm zijn medewerkers veel gelegenheid tot ontspanning bieden. Dat moest tot uiting komen in het bedrijfsrestaurant, de personeelsbar en de fitnessruimte. Maasdam begon met een logische indeling van het 2.000 m2 grote kantoor, dat verdeeld is over drie verdiepingen. Waar in het gebouw konden we ontspanning laten aansluiten op het werkproces? En hoe konden we elke ruimte laten meewerken aan het organisatiedoel? Door onze kennis van omgevingspsychologie in te zetten, zorgden wij voor een optimale gebruikersbeleving.

Functioneel en sfeervol

Materiaalgebruik en kleuren zijn zeer sfeerbepalend. Daarom werkten we met warme tinten en hoogwaardige, natuurlijke materialen om zo een gastvrije en ontspannen sfeer te creëren. Tegelijkertijd hebben we hier te maken met een transportbedrijf. De kantoorinrichting moest dus ook praktisch zijn. Werknemers moeten met hun werkschoenen gewoon door het pand kunnen lopen. Daarom hebben we extra aandacht gegeven aan producten die gemakkelijk te reinigen zijn. Zoals pvc-vloeren met een hout- of betonlook.

Strakke planning

Binnen onze opdracht voor het afbouwpakket vielen alle vloeren, de wanden, plafonds, het maatwerk interieur en de werkplekken voor de directie. Daar kwamen nog alle decoratieve planten, prints aan de wanden en verlichtingsarmaturen bij. Tussen het eerste gesprek en de realisatie zaten slechts 20 weken. Krap, maar voor Maasdam geen ongewone situatie. Dankzij onze ervaring en flexibele werkwijze hebben we de opdracht volgens planning gerealiseerd. Geheel binnen budget en volgens de door onze studio bepaalde specificaties.

Belangen van stakeholders

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum zijn meerdere partijen betrokken. Naast Van der Helm speelden bij de bouw van het pand logistiek vastgoed ontwikkelaar Delin Capital Asset Management (Delin) en aannemersbedrijf Goldbeck belangrijke rollen. Maasdam hield gedurende het proces oog voor het belang van de verschillende betrokken partijen. Op deze manier hebben we het gezamenlijke project voor iedereen succesvol afgerond.

Neem contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat Maasdam voor de inrichting van jouw organisatie kan betekenen?

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden