Projectnaam
Nieuwbouw hoofdkantoor Van Oord

In opdracht van
Dura Vermeer

Locatie
Rotterdam

Nieuwbouw hoofdkantoor Van Oord

Het project dat Maasdam voor Van Oord realiseerde was bijzonder en redelijk uniek: we waren namelijk al betrokken op het moment dat er alleen nog een programma van eisen voorhanden was. Maasdam maakte deel uit van het team dat de gehele nieuwbouw voor Van Oord realiseerde. Dat is een rol die ons ligt, omdat we dan in het advies jarenlange praktijkervaring kunnen laten gelden. Door een goede samenwerking met de architect, aannemer en de klant realiseerden we het project binnen de strakke planning. Dura verzorgde casco en afbouw. Wij waren verantwoordelijk voor alle vloeren en lichtwering: Maasdam adviseerde en realiseerde.

De projectleider is enthousiast: “Eén van de mooiste projecten die ik de laatste 20 jaar heb gerealiseerd!”

DE LAT HOGER LEGGEN

De uitdrukking ‘de lat hoger leggen’ was zeker van toepassing, letterlijk en figuurlijk. We legden zwarte latjes tussen bredere stroken van het bamboeparket. Zo ontstond een bijzonder ‘scheepsdekeffect’. Dat past goed bij de maritieme sfeer die Van Oord wilde creëren. Maasdam wordt vaak betrokken bij projecten waar al een uitgekristalliseerd bestek aanwezig is. Veel keuzes zijn dan al gemaakt. Bij Van Oord was dat nog niet het geval. Een voorbeeld: een werkruimte moest een bepaald niveau van lichtwering hebben. Hoe dat gerealiseerd werd, was aan ons. En dankzij onze praktijkervaring heeft Maasdam dit naar alle tevredenheid uitgevoerd.

RESULTAAT

Maasdam voorzag Van Oord ook van vloerbedekking met tapijttegels. Hiervoor werkte Maasdam samen met geselecteerde specialisten. En we boden – op basis van intensieve studie – het juiste advies voor de lichtwering.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.