Opdrachtgever
Van Vulpen

Locatie
Gorinchem

Producten
Vergadermeubilair, soft seating, werkplekmeubilair, bedrijfsrestaurant en verlichting.

Van Vulpen

Als je voor het nieuwe hoofdkantoor van aannemer Van Vulpen staat, zie je een stoer en transparant gebouw dat perfect past bij het bedrijfs-DNA. Maasdam zorgde ervoor dat je deze ultieme merkbeleving óók binnen ervaart. Wij verzorgden de hele totaalinrichting: van interieurontwerp tot en met realisatie. Het resultaat is een open werkomgeving met veel spectaculaire zichtlijnen die verbinding uitstralen.

Verbinding creëren

Het is de core-business van Van Vulpen: verbindingen maken. Ze doen dat ondergronds door middel van riolering, leidingen en bekabeling. Daarom liet Maasdam ‘verbinding’ ook prominent terugkomen in de inrichting van het pand. De aangewezen plek daarvoor is de middenzone, omdat de medewerkers hier samenkomen om te lunchen, socializen of even te ontspannen. Met een eigen identiteit en kleuraccent is deze middenzone een centraal verbindingsstuk geworden naar de verschillende kantoorvleugels.

Visueel in elkaar overlopen

Door gebruik te maken van beeldbepalende elementen lopen de kantoorvleugels en de middengebieden visueel in elkaar over. Alle vormen, lijnen, kleuren en materialen in deze gebieden communiceren met elkaar. Een voorbeeld hiervan is de vloerbedekking. Een grindstructuur in de vloer loopt door naar alle kantoren en werkplekken. Op deze manier wordt het spoor van de ene naar de volgende ruimte als het ware doorgetrokken.

Transparantie behouden

Het was een uitdrukkelijke wens van Van Vulpen om zoveel mogelijk transparantie en openheid in het pand te behouden. De kantoren hebben daarom glazen wanden en hebben een neutrale, sobere en functionele inrichting gekregen met zit-sta bureaus. Daardoor lijkt de ruimte nog steeds heel open, maar kunnen medewerkers tegelijkertijd wel geconcentreerd werken.

Belcel als blikvanger

Maasdam heeft ook het materiaal waar Van Vulpen zelf mee werkt, gebruikt voor de inrichting. Van een stuk rioolbuis hebben we een sfeervolle zit- en belplek gemaakt. Een kunststukje waar het thema ‘verbinding’ op meer dan één manier weer terugkomt!

Ben jij ook op zoek naar projectmeubilair?

Een goede samenwerking staat bij ons centraal en wij houden van een uitdaging! Laten we eens kennismaken. Laat je gegevens achter, dan bellen we binnen een werkdag terug.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden