Opdrachtgever
Westfort

Locatie
IJsselstein

Westfort

Voor het nieuwbouw kantoor van Westfort verzorgde Maasdam de inrichting op basis van een design + build opdracht. Voor het gebouw überhaupt stond, lieten onze specialisten met interieurschetsen al zien hoe 3.000 m2 aan kale werkvloer getransformeerd kon worden tot een inspirerende werkomgeving voor circa honderd medewerkers. Het resultaat mag er zijn: een modern kantoor met een interieur van hoogwaardige kwaliteit, dat ontmoeting stimuleert en uitnodigt om ongestoord of juist samen te werken.

Verbinding

Het oorspronkelijke ontwerp paste bij een productielocatie: een industrieel gebouw waarbij de kantoorruimtes zich op de twee bovenste verdiepingen bevinden. De verschillende werkvloeren waren te bereiken via een trap aan de buitenkant. Voor een gestroomlijnder werkproces en een betere horizontale en verticale communicatie tussen de diverse afdelingen, maakte Maasdam twee vides met een trappenhuis erin. De twee decoratieve trappen nodigen medewerkers uit om elkaar te zien en te spreken.  Ook is er verbinding gelegd met de natuur. Door gebruik te maken van beplanting, kleuren en materialen als hout, beton en staal, sluit het kantoor aan op de natuurlijke omgeving.

Werken en ontmoeten

Om het werkproces goed te kunnen vertalen in het interieur, maakten we een logische indeling van het 3.000 m2 grote kantoor. Welke functies concentreren we waar in het gebouw? We creëerden een ultieme gebruikersbeleving door middel van een brede variëteit aan inspirerende werkplekken, overlegplekken en vergaderruimtes, uitgerust met moderne technologieën, zoals videoconferencing. Daarnaast zorgden we ervoor dat het nieuwe kantoor in de behoefte voorziet om elkaar informeel te ontmoeten. Waar voorheen medewerkers de gewoonte hadden om snel een boterham achter hun laptop te eten, zoekt iedereen elkaar nu op in de sfeervolle pantry.

Beleving

Op de bovenste verdieping realiseerde Maasdam een groot experience center inclusief bar. In de ruime keukenopstelling kunnen kookdemonstraties worden gegeven. De uitdaging was om deze ruimte multi-inzetbaar te maken voor verschillende doelgroepen en variabele aantallen bezoekers. Met zijn grote stamtafel vervaardigd uit een organische boomstam en allerlei gezellige, ronde zitjes is het experience center zowel geschikt voor een bezoek van kleine groepen boeren of scharrelslagers als voor een bus vol geïnteresseerde afnemers.

Duurzaamheid

Onder de opdracht van Maasdam vielen gietvloeren, pvc-vloeren, tapijt, decoratieve prints op de wanden, wandsystemen, trappen, los meubilair, planten en verlichting. Omdat duurzaam ondernemerschap bij Westfort hoog in het vaandel staat, werd bij de bouw gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM. Wij sloten op deze duurzame kwalificatienormen aan. Westfort verdiende hiermee met de totale bouw het excellente label.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

RGF Amsterdam

Van der Helm

Klunder Architecten

Neem contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat Maasdam voor de inrichting van jouw organisatie kan betekenen?

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden