Opdrachtgever
Woonpartners

Locatie
Waddinxveen

Woonpartners

De centrale hal en de omliggende kantoren van woningcorporatie Woonpartners waren aan vernieuwing toe. Woonpartners wilde een warme, welkome entree met genoeg mogelijkheden om – al dan niet privé – met cliënten in gesprek te gaan. Dat was er nu namelijk niet. Na een grondige selectieprocedure koos de woningcorporatie Maasdam als partner voor de totaalinrichting. Van ontwerp tot en met de realisatie, Maasdam was bij het hele traject betrokken. Het resultaat in Waddinxveen is een kantoor waar medewerkers én cliënten zich helemaal thuis voelen.

VIERKANT MET RONDE VORMEN

Omdat het gebouw van Woonpartners groot en vierkant is, werd bij het ontwerp gekozen voor ronde vormen in het interieur: ronde karpetten op de vloer, rond afgewerkte loungezitjes en glaswanden met ronde bochten. Deze keuzes geven het geheel een zachte, vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Daarnaast moesten de wanden de entree een groene, natuurlijke sfeer geven. Een mozaïek van mospanelen aan de wanden paste goed in dit plaatje.

AKOESTIEK

De hoge, open ruimte bij de entree van Woonpartners vormde een akoestisch probleem: het galmde er enorm. Bij het concept werd al snel duidelijk dat we hier wat mee moesten. Door een aantal slimme toepassingen in de totaalinrichting is de akoestiek nu vele malen beter. Over de stenen vloeren legden we bijvoorbeeld rubberen vloeren, die dempen het geluid aanzienlijk. De mospanelen werken daarnaast ook nog eens fantastisch voor de akoestiek.

De samenwerking is heel prettig verlopen. Vanuit Woonpartners is een werkgroep opgericht die samen met ons heeft nagedacht over het uiteindelijke concept. Gaandeweg het proces werd iedereen steeds enthousiaster, alles viel als een legpuzzel in elkaar!

André van der Ende - Interieurarchitect Maasdam

RESULTAAT

De warme kleuren en materialen zorgen dat de centrale hal van Woonpartners een fijne ontmoetingsplek is voor zowel de medewerkers als de cliënten. Als blikvanger hingen we in de vide een grote lamp met een diameter van 1.80 meter op, met daaromheen kleinere lampen in hetzelfde design.

Neem contact op!

Ben je benieuwd naar wat Maasdam voor de inrichting van jouw organisatie kan betekenen?

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden