Onze projectmanagers

Een projectmanager regelt het project in de breedste zin van het woord. Tijdens de hele realisatie nemen we je alle zorg uit handen. Onze projectmanagers zijn verantwoordelijk voor de inkoop, tijd, kwaliteit, planning en het budget.

Het schaap met honderd poten

Een projectmanager stuurt op budget, tijd en kwaliteit. Het is een schaap met honderd poten. We voeren inkoopgesprekken met leveranciers en onderaannemers, nemen deel aan bouwvergaderingen, voeren gesprekken met de architect en hebben talloze geplande overlegmomenten. Als een monteur ziek is, regelen we vervanging. Als een vrachtwagen te laat is, zoeken we uit waar hij blijft.

Samenwerken

Omdat we zelf de doorlooptijden bepalen, hebben we veel informatie nodig vanuit het project. We denken mee over een logische opbouw en dragen waar nodig een steentje bij met onze technische en bouwkundige kennis. Die kennis nemen onze calculators mee in hun calculatie. We werken intensief samen met onze werkvoorbereiders, en onze adviseurs. Die laatste komt soms met aanvullende wensen: doe tóch de meubels er ook maar bij, en kan je dan gelijk de indeling van de kantine even doen?

Het leukste aan deze functie vind ik de diversiteit: het constant schakelen. Het ene moment onderhandel ik op kantoor over een project en het volgende moment sta ik in kaplaarzen op de bouw.

Maarten Houtman - Projectmanager

Vooruit denken

We moeten steeds vooruit kijken, problemen vroegtijdig signaleren en anticiperen. Is een gebouw wel wind- en waterdicht als het straks wordt opgeleverd? Heb ik de juiste mensen weten te contracteren? Ben ik in staat om samen te werken met allerlei partijen? Het is een enorm diverse functie en je moet stressbestendig zijn. Het ene moment lopen we in stropdas en het volgende moment staan we met modder aan de broekspijpen op de bouw.

Divers

Onze projectmanagers zijn trots als de opdrachtgever blij is met het eindresultaat en onze vakmensen blij zijn met wat ze hebben gemaakt. Wat dit werk leuk maakt is de diversiteit van de functie, het menselijk aspect, de relatie die we met de klant opbouwen. Door efficiënt te schakelen en nauw met de klant en onze collega’s samen te werken, worden plannen realiteit.

Vragen of meer informatie?

Diverser kan het niet als projectmanager bij Maasdam! Benieuwd naar de mogelijkheden?
Laat je gegevens achter dan bellen wij je binnen één werkdag terug.