Opdrachtgever
York

Status
Gouda

York

Accountantskantoor York in Gouda wilde graag een nieuwe begane grond, inclusief een entreehal met koffiecorner. Het resultaat is een prachtig hospitality-concept. De entree is een centrale ontmoetingsplek voor werknemers van York, overige huurders van het pand én ondernemers uit de regio. Eigentijds, maar ook huiselijk, zodat iedereen zich thuis voelt. Maasdam realiseerde dit van ontwerp tot en met realisatie.

INDUSTRIEEL MET EEN ITALIAANSE LOOK

Een hotelachtige, industriële en Italiaanse look. Daar gingen we voor in het ontwerp. De bar kreeg de uitstraling van een Italiaanse koffiebar met een luxe espressomachine. Het industriële karakter hebben we onder andere weten te creëren door het plafond geheel open te werken, waardoor je nu het bouwkundige plafond inclusief installaties ziet zitten. Naast de koffiecorner maakten we twee cubicles. Deze hebben stiltecabines voor de nodige privacy en zakelijke gesprekken. Daarnaast zorgen een relaxte loungebank en wat boeken in de boekenkast voor een huiselijke, hotelachtige beleving. Een zweempje art deco komt terug in het behang. Om ook de buitenruimte uitnodigend te maken, plaatsten we een nieuw terras met beplanting en een hellingbaan. Hierdoor is de entree ook toegankelijk voor mindervalide mensen.

GIETVLOEREN EN TAPIJT

Samen met de eigenaar van York kozen we voor eigentijdse gietvloeren, wat de industriële vormgeving versterkt. Op een aantal plekken wisselden we de gietvloer af met tapijt in verschillende kleuren. Bijzonder is dat het tapijt is ingelegd in de gietvloer: dat maakt het geheel ‘strakker’ en zorgt ervoor dat niemand over de matten struikelt. We kozen voor tapijt vanwege de warme en huiselijke uitstraling, maar ook voor de akoestiek. Met alleen gietvloeren klinkt de ruimte hol en dat is niet comfortabel. We maakten veel gebruik van glas, omdat York graag transparantie en toegankelijkheid wil uitstralen.

REALISATIE

Het bedrijfspand van York was volop in gebruik tijdens de verbouwing. De uitdaging lag voor ons in het waarborgen van de veiligheid van de werknemers en hen zo min mogelijk overlast te bezorgen. Werkzaamheden met veel herrie voerden we uit vóór 08:00 uur ’s ochtends of ’s avonds na werktijd. Sommige werknemers moesten tijdelijk verkassen, maar dit vond allemaal in goed overleg plaats. Een project waar Maasdam met trots op terugkijkt.