Kantoor inrichten

In tijden van grote concurrentie en hoge werkdruk moet een kantoorontwerp de medewerkers stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Maar het ontwerp moet ook bijdragen aan het welbevinden van de mensen die in die kantooromgeving het maximale van zichzelf geven. Voor onze interieurarchitecten is dat iedere keer weer een opdracht waar ze hun ontwerpvisie en creativiteit volop in kwijt kunnen.

Interieurarchitect kantoor: kennis van de klant

Als interieurarchitect stellen wij de belangen en doelen van onze klanten voorop. Dat betekent dat we op de eerste plaats rekening houden met de sector waarin zij actief zijn. Er is immers een wezenlijk verschil tussen de zakelijke markt (MKB, corporates, overheid) waarin het kantoor de kernactiviteit bepaalt, en zorg- en onderwijsinstellingen of hospitality-organisaties waarin de kantooromgeving deel uitmaakt van een groter geheel. Maar uit ervaring weten wij dat een aantal doelstellingen in bijna elk kantoorontwerp terugkeert.
Terugkerende doelen voor interieurontwerp kantoor:

  • stimuleren productiviteit
  • verminderen van ervaren werkdruk en stress
  • medewerkerstevredenheid
  • versterken klantbeleving
  • werven & binden van talent
  • versterken van organisatie-identiteit

Kennis van omgevingspsychologie

We besteden veel aandacht aan de inventarisatie van deze organisatiedoelen, waar uiteraard nog persoonlijke, zeer specifieke wensen van de opdrachtgever voor het kantoorontwerp aan toegevoegd kunnen worden. Eventueel gebruiken we eigen tools om samen met de opdrachtgever de exacte kaders vast te stellen. Op basis daarvan doorlopen we een beproefd proces van schetsontwerp naar voorlopig en definitief ontwerp. Zo creëren we, gebruikmakend van onze kennis van omgevingspsychologie, een klantspecifieke omgeving. Licht, geluid, akoestiek, materialisering, vormtaal, zichtlijnen, kleur enzovoort versterken elkaar in een ‘interieurontwerp kantoor’, dat ten dienste staat van de opdrachtgever en de eindgebruiker.

Maasdam mocht voor veel organisaties hun kantoor ontwerpen en realiseren.

Voorbeelden van kantoor ontwerp

Doove Care Groep

Huisartsenpraktijk Hestia van Gent

Woonpartners

Geïnspireerd geraakt?

Onze belofte: in Maasdam vind je een interieurarchitect voor je kantoorontwerp die waarde toevoegt voor medewerkers, klanten en gasten. Een realistisch ontwerp voor je kantoor waarmee je jouw organisatiedoelen waarmaakt. Neem contact op en laat je verder inspireren!

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden