Projectnaam
Nieuwbouw hoofdkantoor Booking.com

In opdracht van
Drees & Sommer Nederland

Locatie
Amsterdam

Fotografie
Rick Geenjaar

Nieuwbouw hoofdkantoor Booking.com

Het nieuwe bedrijfspand van Booking.com werd casco opgeleverd, waarna alle ruimtes tegelijkertijd werden verbouwd en ingericht. Wij mochten de vloerafwerking voor onze rekening nemen. Maar liefst zestig soorten vloeren, verdeeld over tien verdiepingen, op een oppervlakte van 13.000 m2. Geleverd en gelegd door Maasdam. Een prestatie waar wij met trots op terugkijken.

Booking.com zocht in samenwerking met de architect een geschikte afbeelding of motief, Maasdam zorgde voor de bedrukking van het vinyl.

VERGADERRUIMTES, WERKPLEKKEN EN GANGEN

De materialen en prints van de vloeren stemden we af op de functies van de ruimtes. De vergaderruimtes – bij Booking.com neighourhoods genoemd – kregen geprint vinyl of vloerbedekking met excentrieke designs. Drukke vloeren prikkelen de creativiteit. Effen vloeren creĆ«ren rust. De werkplekken kregen daarom een lichtgrijze vloerbedekking. De gangen kregen een antraciet tapijt met gele accenten die op speelse wijze de looproute aangeven.

HET VERLOOP VAN HET PROJECT

Normaal gesproken voeren we ons werk verdieping voor verdieping uit. Bij Booking.com was dat niet het geval. In het hele pand, verdeeld over tien verdiepingen, was namelijk een gigantische verbouwing gaande. Op korte termijn moest het pand van volledig casco naar een volledig ingericht kantoor worden omgetoverd. Verschillende partijen waren aan het werk en verspreid door het pand. Dit vereiste een flexibele werkhouding en goede samenwerking. En dat is gelukt. Al met al een complex en veelzijdig project, maar met een prachtig resultaat!

RESULTAAT

Een prettige werkomgeving waarin medewerkers zich thuis voelen. Dat is waar Booking.com naar streefde. En door het gebruik van verschillende kleuren, materialen en speelse onderdelen hebben we dat doel bereikt. Karpet, geprint vinyl, tapijttegels, gietvloeren, loose-lay pvc, geweven vinyl, geprint tapijt en hier en daar wat hout. Je vindt in het nieuwe pand allerlei vloeren terug. Aan een groot deel van de vloeren voegden wij extra backing toe. Extra backing zorgt namelijk voor een verbeterde akoestiek van de ruimtes.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

KLUNDER ARCHITECTEN

Van Vulpen

Circulair Paviljoen The Green House

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.