Projectnaam
Nieuwbouw Careyn Torenhoeve

In opdracht van
Aannemingsbedrijf De Combi Rotterdam

Locatie
Hellevoetsluis

Nieuwbouw Careyn Torenhoeve

Door de jaren heen hebben wij heel wat ervaring opgedaan in de zorgsector. Maasdam was ook actief betrokken bij het renoveren van een oude woonboerderij in Hellevoetsluis. Deze locatie werd de nieuwe zorglocatie van Careyn (Torenhoeve), waar mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking (deels) zelfstandig wonen in de woongroep. Maasdam bracht advies uit over de toepassingsmogelijkheden en verzorgde alle vloerafwerking voor dit project.

Meedenken met de opdrachtgever over praktische mogelijkheden, maar ook kritisch vooruitkijken naar de onderhoudskosten en de lange termijn. Dat zijn de elementen die de samenwerking met Careyn extra succesvol maakten.

EEN SPECIALE TOPLAAG

Een huiselijke sfeer, veiligheid van de bewoners en een prettige akoestiek stonden tijdens het project centraal. Maasdam gaf advies over de toepassingsmogelijkheden van de vloeren en realiseerden deze in het totale project. Door onze expertise in de zorgsector, weten we dat intensief gebruik van vloeren – door bijvoorbeeld rolstoelen en rollators – om een andere toplaag vraagt. De wielen onder rolstoelen en rollators moeten namelijk kunnen rollen. Daarnaast moeten de vloeren veilig zijn voor het rondlopende personeel en bewoners die slecht ter been zijn. Aan de keuze voor pvc-vloerbedekking voegden wij daarom een specifieke toplaag toe. We berekenden de exploitatiekosten voor het onderhoud: daarmee was de aanschafwaarde voor Careyn een transparante keuze.

KWALITEIT VOOR DE BEWONERS

De aannemer renoveerde de oude boerderij in Hellevoetsluis, evenals de opstallen. Er kwamen woonunits voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Belangrijke elementen die wij meenamen in ons advies en de realisatie van de vloeren: veiligheid van de bewoners, een prettige akoestiek en bovenal een huiselijke sfeer. Bij het inrichten van

de woon- of zorgruimtes hielden we zorgvuldig rekening met de toekomstige bewoners. De bewoners (en hun familie) zijn terecht kritisch en willen niet teruggaan in woonkwaliteit. Een prettige woonomgeving met de juiste materialen, kleuren en sfeer is van groot belang. En dat beseffen we bij Maasdam maar al te goed.

RESULTAAT

De pvc-vloerbedekking heeft de uitstraling van een warme, houten vloer. Dit draagt bij aan de huiselijke sfeer die Careyn voor haar bewoners voor ogen heeft. Daarnaast kregen de pati├źntenkamers een speciale vloerbedekking in een warme kleur.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.