Projectnaam
Transformatie Edith Stein College

In opdracht van
Heijmans

Locatie
Den Haag

Transformatie Edith Stein College

Het Edith Stein College in Den Haag is de leeromgeving voor vmbo-, havo-, vwo- en ISK-leerlingen. Maasdam legde de vloerafwerking in het schoolgebouw. De logistieke verkeersstroom door het pand stond tijdens dit project centraal. De interne routing en vloerafwerking voor verschillende schoolafdelingen stemden we daarom zorgvuldig op elkaar af. Het resultaat? Een zichtbare en veilige oplossing, mogelijk gemaakt door Maasdam.

De nieuwe leerpleinen en vides hebben brede gangen en kregen gekleurde vloeren. Leerlingen kunnen nu vanaf de Mauritskade gelijk doorstromen naar het groene speelplein aan de zuidzijde.

DUURZAAM EN GEZOND

Het Edith Stein College betrof in totaal 7.200 m2 aan vloerafwerking: 5.570 m2 nieuwbouw en 1.660 m2 grootschalige renovatie en herbestemming van het bestaande gebouw. Tijdens de ontwerpfase – uitgevoerd door Heijmans en atelier Pro Architecten – kwam naar voren dat duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt was. Daarnaast speelden de logistieke verkeersstroom en het realiseren van een gezonde, stimulerende werk- en leeromgeving de hoofdrol.

AULA EN KLASLOKALEN

Door de koppeling van de aula met de kantine is de aula geschikt als bijeenkomstruimte voor bijvoorbeeld voorstellingen en feesten. De transparante vormgeving maakt van de kantine een feestelijke foyer voor de aula. De aula beschikt over een tribune voor theater, een meubel dat uitmondt in het medialokaal. Dit lokaal is ook geschikt als regiekamer. De verschillende leerstromen zijn rationeel en helder georganiseerd met klaslokalen rond één zone: een stelsel van leerpleinen en vides met aan weerszijden brede gangen. Elke afdeling heeft een eigen verdieping met rijen klaslokalen aan de noord- en zuidgevel. In en rond de poort vind je de lokalen van de bijzondere afdelingen, zoals de creatieve of exacte vakken.

RESULTAAT

Bij de vloerafwerking hielden we duidelijk rekening met de functie van de verschillende ruimten. De extra sterke, slijtvaste vloeren legden wij bijvoorbeeld op plekken waar veel leerlingen en docenten lopen. Dat was een zekerheid die Maasdam bood vanuit expertise en ervaring. Daarnaast werkten we zorgvuldig de kleuren af: een waardevolle toevoeging binnen dit project.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.