Projectnaam
Erasmus MC Onderwijscentrum

In opdracht van
J.P. van Eesteren

Locatie
Rotterdam

Erasmus MC Onderwijscentrum

Maasdam werkt al jaren voor het Rotterdamse Erasmus MC en aannemer J.P. van Eesteren, een samenwerking die werkt! Voor een omvangrijke opdracht in het onderwijscentrum deed de opdrachtgever een stevige aanbesteding. De prijzen werden onder de loep genomen. Daarnaast keek het Erasmus MC naar vakmanschap, stabiliteit van partijen en de aanwezige expertise. Het resultaat? Maasdam kwam wederom als voorkeurspartij naar voren voor de vloerafwerking.

Een complex vraagstuk: twee verschillende bouwdelen met hoogteverschil gelijkvloers maken. Logistiek gezien – en in termen van vakmanschap – een mooie uitdaging voor Maasdam.

VERHOOGDE VLOEREN

Als je de foto’s bekijkt, zie je 6.500 m2 aan gelijkmatige parketvloer. Maasdam startte in een ruimte waarbij 3.350 m2 vloer zo’n 35 cm lager lag dan de resterende 3.650 m2. Aanvankelijk dacht de aannemer het niveauverschil met schuimbeton te overbruggen. Hij vroeg Maasdam om een alternatief. En dat hadden we: een verhoogde vloer. Voor de technici: we kozen hier voor calciumsulfaattegels. Die kunnen een enorme last dragen. En dat is nodig. Op de drie verdiepingen rijden namelijk regelmatig steigerwagens voor het onderhoud aan plafonds en lampen.

RESULTAAT

Het hoogteverschil tussen de bouwdelen bij het Erasmus MC Onderwijscentrum maakten we gelijkvloers met verhoogde vloeren. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de vloerafwerking (parket). Het resultaat pakte mooi uit door actief mee te denken in oplossingen en de lijntjes kort te houden. En dat is hoe wij werken.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.