Projectnaam
Nieuwbouw ISALA Klinieken

In opdracht van
BAM Bouw en Techniek

Locatie
Zwolle

Nieuwbouw ISALA Klinieken

Isala Klinieken noemt zich liever een ‘beter-huis’. Geen strenge entree en koele kleuren. Groen- en warme tinten voeren de boventoon. In niets lijkt Isala Kliniek op een traditioneel ziekenhuis. De architecten Alberts & Van Huut zijn verantwoordelijk voor de organische architectuur. Ze gooiden het over een totaal andere boeg. Dat bracht ons een mooie uitdaging: 120.000 m2 aan vloeren nauwkeurig leggen in een omgeving waar niets rechttoe-rechtaan is. Een uitdagende klus waar experts voor nodig zijn. Daarom viel de keuze op onze expertise. Met zorg en liefde verzorgde Maasdam de vloerafwerking voor de locatie in Zwolle.

MOOI MAG, VEILIG MOET

In zorginstellingen is de overgang tussen vloeren en wanden altijd een punt van aandacht. In sommige ruimtes kun je werken met de klassieke, haakse plint. Maar daar waar hygiëne de hoofdrol speelt, liggen holle plinten meer voor de hand. Deze zijn namelijk veel beter schoon te houden. Dat is in verpleeg- en operatiekamers een uitkomst, zo niet een must. In de badkamers loopt de vloerbekleding zelfs over in de wandbekleding tot onder het plafond. Bij die vloerbedekking letten we op slipvastheid. Want mooi mag, veilig moet.

VLOEREN EN VLINDERS

Maasdam legde pvc-vloeren in ruimtes waar de hygiëne voorop staat. Ook hielden we rekening met eventuele elektrische ontlading in operatiekamers. De zorgverleningsruimtes kregen een marmoleum vloer. In andere ruimtes – bijvoorbeeld de kantoren – kwamen tapijttegels. Telkens weer zochten we de juiste balans tussen functie en esthetiek. De aangename sfeer van Isala Klinieken is onder andere te danken aan de vier kleursferen. Het gebouw heeft vier zogenaamde ‘vlinders’, met elk een eigen kleur: oranje, blauw, groen en geel. Alleen de operatiekamers weken van dat stramien af. Die kamers kregen de kleuren grijs en donkergrijs.

Strakke en rechte lijnen zijn ver te zoeken bij de Isala Kliniek in Zwolle. De organische architectuur kenmerkt zich door schuine zichtlijnen. Er is zelfs een watervalletje te vinden. Het geheel vroeg om een flinke dosis expertise in vloeren: functionele vloeren met een hoogwaardige afwerking. Een uitermate geschikte klus voor Maasdam.

SPECIALIST IN SAMENWERKEN

Voor dit omvangrijke project maakte Maasdam gebruik van haar grote bestand aan gespecialiseerde vakmensen. Die waren bij dit project ook hard nodig. Ons werk voor Isala Klinieken deden we niet alleen: met een team van van vakkundige mensen – van verkoper tot stoffeerder – hebben we dit mooie werk voor Isala Klinieken kunnen realiseren.

RESULTAAT

Maasdam voorzag Isala Kliniek in twee jaar tijd op meer dan 120.000 m2 aan vloerafwerking. Door de vele schuine hoeken was het verwerken van de materialen ook voor onze doorgewinterde vakmensen een uitdaging. Maar het is gelukt, en het resultaat mag er zijn.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.