Projectnaam
Nieuwbouw Meander Medisch Centrum

In opdracht van
Meander Combinatie VOF

Locatie
Amersfoort

Nieuwbouw Meander Medisch Centrum

Een plek waar je beter (van) wordt. Dat is waar het in ziekenhuizen om draait. Niet alleen de ruimtes voor patiënten, ook de plekken waar zorgverleners intensief werken hebben een stabiele en eigentijdse basis nodig. Dat betekent in iedere ruimte óók een geschikte vloer. Maasdam was verantwoordelijk voor de hele vloerafwerking – ruim 112.000 m2 – van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Beter worden in een betere omgeving. De healing environment-aanpak van het Meander Medisch Centrum leverde het ziekenhuis de internationale WAN Award Health Care (2014) op.

HET ZEBRAPAD: SFEERBEPALEND EN FUNCTIONEEL

Maasdam voorzag het volledige 112.000 m2 ziekenhuis van de juiste vloeren in iedere ruimte. We stemden een zorgvuldig banenplan af: een passende vloer voor elke verdieping is het resultaat. In het ziekenhuis ligt bijvoorbeeld een uniek gekleurd zebrapad van wel 200 meter lang. Sfeerbepalend én met een functioneel doel: de bewegwijzering van het ziekenhuis hebben wij namelijk in het zebrapad verwerkt. De speciaal gemaakte kleuren en de functionaliteit versterken elkaar. Dit geldt ook voor de (kleur)patronen langs de kant van de gangwanden.

SAMENWERKING

Bij het vloerenplan van het Meander Medisch Centrum keken we samen met de architect, de aannemer en de eindgebruikers kritisch naar de eisen van iedere ruimte. Ook de technische eisen van de vloeren namen wij onder de loep. Want welk vloermateriaal is volledig geleidingsvrij, zodat de apparatuur niet verstoord wordt? En voldoet deze vloer dan ook aan de gestelde hygiëne-eisen? Samen kwamen we tot de beste oplossingen voor het ziekenhuis. Een project waar Maasdam met trots op terugkijkt.

RESULTAAT

Vloeren met een sterke focus op een helende omgeving, dat was ons doel voor de vloerafwerking in Amersfoort. Het resultaat van onze inzet bij dit project? Een open, ruimtelijke sfeer in de ontvangsthal voor patiënten en slijtvaste, geleidingsvrije vloeren in operatiekamers en afdelingen. Hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. De vloeren zijn functioneel, werkbaar voor artsen en verpleegkundigen en toegankelijk voor patiënten. Op basis van onze kwaliteit en ervaring kozen we de juiste materialen voor het beste resultaat voor het Meander Medisch Centrum.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.