Projectnaam
Renovatie hoofdkantoor Nuon – Nieuw Amsterdam

In opdracht van
Nuon

Locatie
Amsterdam

Renovatie hoofdkantoor Nuon – Nieuw Amsterdam

Voor een energiebedrijf als Nuon staat duurzaam renoveren hoog in het vaandel. Maasdam herstelde en installeerde en stoffeerde in het hoofdkantoor computervloeren, 16.000 m2 meerkleurige tapijttegels en 2.500 m2 aan bamboeparket. Als kers op de taart kreeg de ingang een speciaal en sfeerbepalend karpet om de vele voetstappen te dragen.

Het bamboeparket in de kantine en pantry’s zorgt voor een visuele afwisseling, maar is ook hygiënisch gezien een bewuste keuze. Zo selecteert Maasdam voor iedere ruimte de beste vloer.

DUURZAAMHEID ALS LEIDRAAD

Het gebouw ‘Nieuw Amsterdam’ is in 2013 gerenoveerd tot een modern en duurzaam hoofdkantoor van Nuon. Naast energielabel A, kreeg het gebouw de internationale BREEAM-kwalificatie ‘very good’. Het pand in Amsterdam-Zuidoost telt ruim 2.000 medewerkers. Om die reden installeerde Maasdam duurzame, verhoogde vloeren en vloerafwerking van hoge kwaliteit. Functie en duurzaamheid komen op deze manier samen. Oftewel: duurzaamheid als leidraad. En daar worden wij – en uiteraard de opdrachtgever – blij van!

MEEDENKEN IN OPLOSSINGEN

Maasdam werkte voor het hoofdkantoor van Nuon nauw samen met het aannemersbedrijf. Het project was extra uitdagend vanwege de hoge tijdsdruk. Maar door een flexibele instelling verliep de samenwerking succesvol. Snel schakelen en meedenken in oplossingen, dat is wat Maasdam kenmerkt.

RESULTAAT

Het Nieuw Amsterdam-gebouw onderging een serieuze renovatie. Zo kreeg het pand verhoogde computervloeren, ruim 16.000 m2 aan meerkleurige tapijttegels en 2.500 m2 aan bamboeparket. Het resultaat? Een werkplek waar medewerkers van Nuon graag samenkomen en werken. En daar zijn wij trots op!

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.