Projectnaam
Nieuwbouw Stadhuis Almelo

In opdracht van
J.P. van Eesteren

Locatie
Almelo

Nieuwbouw Stadhuis Almelo

Almelo heeft een nieuw stadhuis. De indrukwekkende nieuwbouw in het centrum van de stad heeft een openbare functie. Maar uiteraard heeft het stadhuis óók een kantoorfunctie voor de ambtenaren. Maasdam leverde en legde vloeren over een oppervlak van 6.000 m2. Een aantrekkelijke werkomgeving in het nieuwe stadhuis van Almelo is het resultaat.

DE KRACHT VAN VLOEREN

Op een kale oppervlakte van 4.000 m2 verzorgden wij een verhoogde vloer als basis. De vloer steunt op speciale C-profielen; hierdoor plaatsten we de vijzels zonder rekening te moeten houden met de tegels. Ook geven de C-profielen meer flexibiliteit onder de vloer, waardoor het niet uitmaakt waar de leidingen lopen. Twee soorten, meerkleurige tapijten zorgen voor een goede akoestiek en bevorderen het werkklimaat. Verder werkten wij 2.000 m2 vloer – met intensieve verkeerszones en pantry’s – af met duurzaam linoleum voor een sterk en slijtvast resultaat.

De vloerexperts van Maasdam verhoogden de vloeren om bekabeling en leidingen keurig weg te werken. Hierdoor konden ruimtes ook flexibel worden ingedeeld. Het resultaat? Een aantrekkelijk en gezond werkklimaat waarin ambtenaren optimaal presteren en bezoekers zich welkom voelen.

FLEXIBEL IN ACTIE

Door actief mee te denken met het bouwproces en duidelijk te communiceren, verliep het project in Almelo uitstekend. De vloerexperts van Maasdam maakten ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg gebruik van de lift om de materialen naar de juiste verdiepingen te brengen. Op die manier bleef de lift tijdens bouwuren beschikbaar voor andere doeleinden. Een flexibele partner met een heldere en resultaatgerichte werkwijze. Dat is Maasdam.

RESULTAAT

Het stadhuis van Almelo kent meerdere ruimtes met verschillende functies. En daar horen verschillende vloeren bij. We verzorgden de beste slijtvaste vloer voor de intensieve looproutes en de kantoorgedeelten kregen de beste vloeren met geluidsdemping. Daarnaast legden wij de beste vloer voor de trappen die veilig en esthetisch moesten passen in het stadhuis met splitlevel-verdiepingen.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.