Opdrachtgever
Circulair Paviljoen The Green House

Locatie
Utrecht

Producten
Vergadermeubilair, soft seating, restaurantmeubilair

Circulair Paviljoen The Green House

Maasdam doet aan circulair. The Green House had voor het pand aan de Croeselaan in Utrecht een duidelijke opdracht: het bedrijf wilde de meest circulaire inrichting van Nederland. Maasdam was de voorkeurspartij voor het leveren van het projectmeubilair. Onze producten (vloeren, totaalinrichting en meubilair) lenen zich namelijk uitstekend voor een kringloop van grondstoffen.
The Green House opende in het voorjaar van 2018 haar deuren met een circulair paviljoen, een restaurant op de begane grond en vergaderruimtes op de eerste verdieping. Maasdam leverde het circulaire projectmeubilair in opdracht van Strukton en Ballast Nedam en exploitant Albron.

Nog een stapje verder?

Samen met The Green House gingen we om tafel. Wat kan Maasdam precies betekenen voor zo’n duurzame, circulaire inrichting? Nóg een stap hoger op de circulaire ladder? Jazeker! Maasdam maakte het voor The Green House allemaal mogelijk.

Afval, een tweede leven en recyclen

Urban mining – hergebruik van lokaal ‘overbodig’ meubilair – pasten wij toe bij de inrichting van The Green House. Zo zijn de vloerbedekking en het meubilair vervaardigd uit afvalproducten. Tafelbladen van bermgras, stoelen van PET-flessen en nog vele andere circulaire producten. Het meubilair in The Green House wordt middels een pay-for-use-systeem van Maasdam afgenomen. Dat houdt in dat Maasdam eigenaar blijft van de meubels en zorgdraagt voor de tafels en stoelen in de toekomst. Hier komen hergebruik en recycling ook bij kijken. Ook nieuw beschikbare verbeteringen door technologische ontwikkelingen (bijvoorbeeld bekleding, draaiende delen, coatings) kunnen tijdens het gebruik worden geïmplementeerd.

Het partnership met Maasdam is bezegeld op ons gemeenschappelijke doel: het creëren van een circulaire inspiratieplek zonder een concessie te doen aan comfort. Het belangrijkste ingrediënt van dit succes? Wederzijds vertrouwen!

Ernest van Voort - Albron (exploitant The Green House)

RESULTAAT: ZO CIRCULAIR MOGELIJK

Maasdam wilt circulair denken stimuleren, bij zowel onze leveranciers als onze opdrachtgevers. Een bewustzijn dat verder gaat dan de gebruikelijke duurzame oplossingen. En dat realiseerden wij bij The Green House. Maasdam streeft altijd naar het maximale. En dat betekent in dit geval: zo circulair mogelijk.

VERLOOP VAN HET PROJECT

Bij The Green House hebben we één van onze kernkwaliteiten ingezet: het ontwerpen van een inrichting die meewerkt aan organisatiedoelen. Vergaderruimte Nature Inn – boven het restaurant van The Green House – is hier een mooi voorbeeld van. Het thema ‘Natuurlijk’ lieten we terugkeren in alle aspecten van de ruimte: materialen, licht, geluid en luchtcirculatie. Niet alleen uit circulair perspectief: op grond van diverse wetenschappelijke publicaties (uit de omgevingspsychologie) en uit eigen ervaring weet Maasdam dat een Biophilic Design (een natuurlijke inrichting) bijdraagt aan de tevredenheid, gezondheid, concentratie en productiviteit van mensen. Men ervaart hierdoor minder stress en functioneert beter.

De samenwerking met Albron

Een goede samenwerking in dit project was essentieel. Samen pionieren vraagt om transparantie en vertrouwen en dat is goed gelukt! In deze video bespreken wij de samenwerking met Albron, die The Green House exploiteert.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Opzoek naar een partner in jouw project?

Een goede samenwerking staat bij ons centraal en wij houden van een uitdaging!
Laten we eens kennismaken. Laat je gegevens achter, dan bellen we binnen een werkdag terug.

Verstuurd!
Bericht is niet verzonden