Projectnaam
Nieuwbouw The Student Hotel

In opdracht van
Plegt-Vos Noord

Locatie
Groningen

The Student Hotel Groningen

The Student Hotel in Groningen bestaat in totaal uit dertien verdiepingen: een lobby op de begane grond met daarboven twaalf verdiepingen met kamers. Deze kamers verhuurt The Student Hotel veelal aan internationale studenten en hotelgasten. Maasdam is premium leverancier van de vloeren van alle locaties van The Student Hotel in Nederland. Maasdam legt niet alleen de vloeren, maar zorgt ook voor het onderhoud.

The Student Hotel kenmerkt zich door de trendy inrichting. Het meubilair wisselt met enige regelmaat, de vloeren moeten daarom overal bij passen.

EYECATCHERS: DE LOBBY EN DE BIBLIOTHEEK

Één van de eyecatchers van het hotel is ongetwijfeld de lobby. Het is een plek voor iedereen. Een plek voor studenten, zakenmensen, maar ook voor koffiedrinkende toeristen. De lobby voorzagen wij van een PU-gietvloer, op maat gemaakt in een speciale grijstint. Een stabiele vloer die tegen een stootje kan en jaren meegaat. Een schoonloopzone bij de entree zorgt ook dat de vloer beschermd blijft. Leuk detail: een zwart-witte print op tapijt brachten we in losse onderdelen in een hoek op de wand aan. Daarnaast zorgt een custom made rood karpet in de lounge voor sfeer en demping van geluid. De bibliotheek ademt de sfeer van een oude herenkamer, met een houten vloer en klassieke stoelen.

RESULTAAT

Maasdam en The Student Hotel zijn erg blij met het eindresultaat. We werkten in verschillende teams om de vloeren efficiënt te leggen. Door duidelijk projectmanagement, goede voorbereiding en een strakke planning konden studenten op tijd weer hun kamers in.

EENHEID IN STUDENTENHOTEL KAMERS EN GANGEN

Zowel de gangen als de studentenhotelkamers hebben tapijt in dezelfde kleur. Dat zorgt voor eenheid en rust. Het tapijt sluit ook aan op de wensen en leefwijze van zowel de studenten als de hotelgasten. Akoestisch goed, niet over de top en makkelijk te reinigen. The Student Hotel is een prettige plek om tijdelijk te wonen, werken en studeren. Zodra je binnenkomt, weet je dat je in The Student Hotel bent. De merkbeleving is groot. De branded workspace sluit dan ook naadloos aan op de kernwaarden van de keten. Vanwege het intensieve gebruik van de kamers komt het wel eens voor dat we (een deel van) de vloer moeten vervangen. Maasdam biedt full service en verzorgt dus ook het onderhoud.

Bekijk hier nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53629455.