Projectnaam
Via Hostels / Diemerhof

Locatie
Diemen

Via Hostels

Deze casus gaat over de bijdrage van Maasdam aan het nieuwe project van Via Hostels in Diemen/Amsterdam. Het betreft een project waarbij drie panden, vroeger het oude hoofdkantoor van verzekeraar Generali, worden getransformeerd. Na de eerdere transitie van pand nummer één, van kantoor naar hostel – waarbij wij niet betrokken waren – was het nu de beurt aan pand nummer twee. Deze keer is gekozen voor een combinatie van hostel en flexible offices. Wat betekent dat je kantoorruimtes voor een korte periode, bijvoorbeeld een week of een maand, kunt huren.

Van kantoor naar hostel

Vloermanagement van een hostel

Bij haar advies neemt Maasdam de gebruiker als uitgangspunt. Welke gasten mag dit hostel verwachten? Via Hostels ligt op loopafstand van de Ziggo Dome, is een tweesterrenhostel en richt zich primair op een jong publiek. Mensen die na een concert, of een bezoek aan Amsterdam, een hostel zoeken. Ons vloerenadvies betrof zodoende een hippe vloer, robuust, passende akoestiek, eenvoudig te reinigen en met een lange levensduur. Een vloer dus die voldoet aan de (technische) eisen, maar ook aan de wensen en huisstijl van Via Hostels en qua budget passend is. Dat geheel resulteerde in 500 m2 gietvloer, 300 m2 special print tapijt, 2000 m2 tapijttegels en 1000 m2 pvc-stroken.

Elk gordijn is maatwerk

Als bouwpartner van dit project deed Maasdam, naast de vloeren, ook de gordijnkoven, gordijnrails en de gordijnen. Dat past helemaal in ons straatje. Vloeren, dat is onze basis, maar vandaaruit ook aandacht voor de verdere inrichting. Bij de gordijnen zijn we, net als bij de vloer, uitgegaan van de doelgroep: een jonge(re) bezoeker van Amsterdam. Dat betekent opnieuw aandacht voor de eigenschappen robuust, makkelijk schoon te maken, lange levensduur – en dat allemaal zonder afbreuk te doen aan de look and feel. De gordijnkoven en -rails zijn door Maasdam ontworpen, op maat gemaakt en geïnstalleerd.

Via Hostels heeft ons gevraagd betrokken te blijven bij de verbouwing van het volgende pand en heeft zelfs verzocht, op grond van de ervaringen bij dit pand, om het vorige pand van enkele aanpassingen te voorzien. Een mooi compliment voor ons team.

Gerard van Antwerpen - Projectadviseur

De zwakte van inkoopkracht

Er heerst in de hotel- en hostelwereld, vooral bevolkt door grote ketens, de opvatting dat men vanwege de (vermeende) grote inkoopkracht zelf de onderhandelingen met de leverancier wel afkan. Daar komt een goede deal uit, is de gedachte. Prijstechnisch is dat niet uitgesloten. Maar goedkoop kan in dit opzicht wel eens duurkoop zijn. De juiste vloer in het ene hotel is namelijk niet noodzakelijk de juiste in het andere hotel. Door naast budget en look & feel ook te sturen op producteigenschappen, weet Maasdam – zeker op de lange termijn – op elk van die vlakken waarde toe te voegen.

Mock-up

In het pand is een mock-up gerealiseerd. Dat wil zeggen dat één ruimte van het nieuwe hostel, bij wijze van proef, helemaal volgens plan wordt ingericht. Dus met de originele materialen, op ware grootte, zodat Via Hostels, en ook de architect, kan nagaan of het advies van Maasdam in de praktijk ook uitpakt zoals op papier bedacht. Dat was het geval! Met een goedgekeurde mock-up kon begonnen worden met de totaalplanning. Op dagniveau, of eigenlijk per uur, is een schema gemaakt voor levering en uitvoering. Dit steeds in nauw overleg met de rest van het bouwteam.

Samenwerking

Voor deze transformatie is een bouwteam gevormd waarin naast Maasdam ook aannemer Van Wijnen, APTO Architects en uiteraard eigenaar Via Hostels zitting hadden. Redelijk uniek dat alle bouwpartners vanaf dag één ook daadwerkelijk een team vormen! Dit project toont nog maar eens aan dat samenwerken werkt. Met elkaar meedenken, en daarbij de eigen expertise en ervaring inbrengen. Wat voor Maasdam betekent: onafhankelijk van leveranciers adviseren over de beste opties. De klant ontzorgen door een stukje one-stop-shop.

Bekijk nog meer mooie projecten van Maasdam!

Westfort

LC Packaging

RGF Amsterdam

Vragen of meer informatie?

Heb je een snelle, heldere, offerte nodig? Advies nodig over de vloerafwerking in het bestek of een gesprekspartner
voor de architect?
Bel eens met Gerard van Antwerpen op 06 53 629 455.